Slöseriet med dina skattepengar : 258 exempel som du inte vill betala för (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2020-03-04
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
200 x 150 x 20 mm
Vikt
438 g
SAB
Qaf
ISBN
9789188849601
Slöseriet med dina skattepengar : 258 exempel som du inte vill betala för (häftad)

Slöseriet med dina skattepengar : 258 exempel som du inte vill betala för

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-03-04
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi betalar en stor del av vår lön i skatt. En polis eller en sjuksköterska betalar mer än halva sin lön i skatt om man lägger ihop alla skatter och avgifter. Det är mycket och vi borde kunna förvänta oss att våra skattepengar hanteras med samma varsamhet som om vi hade spenderat dem själva. Men allt för mycket pengar slösas bort. Under två års tid har Johan Gustafsson, Slöseriombudsman på Skattebetalarnas förening, granskat vad vi egentligen får för våra skattepengar.

En skidtunnel i Bräcke, en 57 meter lång självlysande soffa i Uppsala och en bokfestival i Karlskrona som ingen ville gå på skulle sätta kommunerna på kartan. Strängnäs anställde en kommunförfattare, Malmö en skateboardsamordnare och Helsingborg tog fram en instruktionsvideo i åtta delar om hur man kan använda post it-lappar. I Kramfors finns en mental karta över bygden och Storuman råkade sälja sin brandstation. I den här boken kan du läsa mer om dem och många andra slöserier.

Johan Gustafsson är opinionsbildare, sedan ett par år verksam som Skattebetalarnas Slöseriombudsman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slöseriet med dina skattepengar : 258 exempel som du inte vill betala för
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Slöseriet med dina skattepengar : 258 exempel som du inte vill betala för. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vilket uppvaknande!
  Andreas, 17 november 2020

  Denna bok var ett riktigt uppvaknande för mig.
  Att få en inblick i hur våra skattepengar tenderar att ibland används.

  Att staten drar in 2.200 miljarder kronor i skatteintäkter och sedan få reda på hur dessa spenderas, fick mig att verkligen ifrågasätta hur man tänker.

  Denna bok innehåller enbart 258 exempel som tydligt beskriver hur skattpengarna används och jag tror att det skulle vara en värdefull inblick för de flesta att få veta hur skattepengarna används, så hårt som vi jobbar för dem.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Gustafsson

 • Ett fängelse utan murar

  Johan Gustafsson, Theodor Lundgren

  Mina ögon mötte för ett ögonblick gevärets mynning och det svarta stålet stirrade tillbaka. Blodet rusade i tinningen. Vi stod där och tittade på varandra. Ett lätt tryck med hans finger, en impuls skulle ha räckt. Långsamt höjde jag händerna för ...