Breven berättar : Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2020-09-12
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
234 x 164 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
Lz Kamprad, Ingvar
ISBN
9789188849755
Breven berättar : Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA (inbunden)

Breven berättar : Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-09-12
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
 

"Breven Berättar Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA" ger oss en unik bild av Ingvar Kamprads jordnära ledarskap genom publiceringen av en rad viktiga affärsbrev signerade Kamprad själv.

Tillsammans är vi starkare! Var försiktig med kostnader! Föregå alltid med gott exempel!

Kamprads ledarskap handlade i första hand om att visa respekt och förtroende för medarbetaren. Han var personlig, närvarande och inkluderande -lärdomarna man kan dra ur hans ledarskap är minst lika viktiga i dagens digitala värld som de var då det begav sig. Bokens författare Staffan Jeppsson var Kamprads personlige assistent under sex år på 1990-talet.

Varje enskilt, handskrivet brev följs av en renskrift samt en fördjupande kommentar från författaren. Därutöver bjuder boken på en rad underhållande anekdoter som med värme och skärpa skriver fram visionären Kamprad.

Genom Kamprads ord får läsaren ta del av hur Ingvars berömda småländska bondförnuft såväl på det kommersiella som på det mänskliga planet omformas till ett passionerat och visionärt ledarskap. Ett ledarskap som fortsätter bygga världens största heminredningsföretag.

Staffan har lyckats mycket väl med sin beskrivning av min pappas ledarskap i Breven Berättar. De handskrivna breven tillsammans med Staffans kommentarer beskriver med skärpa min pappas sätt att tänka och därmed vad han tyckte var viktigt. Medarbetare och kunder i centrum, gemenskap, respekt, enkelhet och sunt förnuft var alltid värdefulla ledord för honom. Allt detta är träffsäkert förmedlat i boken. Jag uppskattade mycket "Breven Berättar" och tror min pappa skulle gjort detsamma.

Jonas Kamprad

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Breven berättar : Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA
 2. +
 3. Nudging i praktiken : så gör organisationen det lätt att göra rätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nudging i praktiken : så gör organisationen det... av Ida Lemoine, Kajsa Lindström, Linda Lindström, Samuel Salzer (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Breven berättar : Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande julklapp
  fd DX-are, 8 december 2020

  En bok om en av våra stora industrimän - blir bra julläsning i pandemitiden......
  Ingvar visar säkert på dolda "talanger" som enbart medarbetare sett/märkt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Staffan Jeppsson