Nio gånger Pinter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2005-11-01
Upplaga
1. uppl.
Utmärkelser
Nobelpriset i litteratur 2005
Förlag
Ersatz
Översättare
Sun Axelsson, Magnus Hedlund, Olov Jonason, Carl-Olof Lång, Sigbrit Lång, Peter Löfgren, Tora Palm, Peter Stormare, Ulla Åberg
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Wallin, Ola (red.) / Jonson, Christer (form) / Wallin, Ola (form)
Dimensioner
230 x 130 x 22 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789188858191

Nio gånger Pinter

Aska; Monolog; Landskap; Dvärgarna; Hemkomsten; Bergens språk; Det värker lite; Ett slags Alaska; Fastighetsskötaren

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2005-11-01
171
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Harold Pinter: Nio gånger Pinter

Kontroversiell och älskad Harold Pinter, en av 1900-talets största dramatiker, lämnar ingen oberörd. I mästerverk som Fastighetsskötaren, Hemkomsten och Aska har han skildrat spelet mellan man och kvinna och det anonyma hotet i människors vardag. Här finns även en skarp kritik av makten i olika former. Genom sitt fint utmejslade språk håller han både teaterpubliken och läsarna i stark spänning. Det har sagts att hans mästerskap består i att reducera, det vill säga ta bort all onödig bråte av psykologi, bakgrundsteckning och liknande. I det avseendet kan hans inflytande på det moderna dramat inte underskattas. Kvar finns i Pinters eget fall en paradoxal skönhet, en formens märkliga elegans. Det gör hans pjäser lika läsbara som spelbara.

Harold Pinter tilldelades 2005 års Nobelpris i litteratur för att han i sina dramer »frilägger avgrunden under vardagspratet och bryter sig in i förtryckets slutna rum« (Svenska Akademien).

Nio gånger Pinter är den andra av tre volymer av Harold Pinters samlade dramatik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nio gånger Pinter
  2. +
  3. Tolv gånger Pinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tolv gånger Pinter av Harold Pinter (inbunden).

Köp båda 2 för 367 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harold Pinter

Övrig information

Harold Pinter: Elva gånger Pinter

Kontroversiell och älskad – Harold Pinter, en av 1900-talets största dramatiker, lämnar ingen oberörd. I mästerverk som ”Fastighetsskötaren”, ”Hemkomsten” och ”Aska” har han skildrat spelet mellan man och kvinna och det anonyma hotet i människors vardag. Här finns även en skarp kritik av makten i olika former. Genom sitt fint utmejslade språk håller han både teaterpubliken och läsarna i stark spänning. Det har sagts att hans mästerskap består i att reducera, det vill säga ta bort all onödig bråte av psykologi, bakgrundsteckning och liknande. I det avseendet kan hans inflytande på det moderna dramat inte underskattas. Kvar finns i Pinters eget fall en paradoxal skönhet, en formens märkliga elegans. Det gör hans pjäser lika läsbara som spelbara.

Harold Pinter tilldelades 2005 års Nobelpris i litteratur för att han i sina dramer »frilägger avgrunden under vardagspratet och bryter sig in i förtryckets slutna rum« (Svenska Akademien).

Elva gånger Pinter är den andra av tre volymer av Harold Pinters samlade dramatiska verk. Den andra volymen utkommer redan den 28 november 2005, den tredje i mars 2006.