Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2019-03-06
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
Fatherland
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
176 x 108 x 24 mm
Vikt
210 g
SAB
Hce
ISBN
9789188859112

Faderland

(35 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-03-06
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad hade hänt om Hitler vunnit andra världskriget? Robert Harris briljerar med en kontrafaktisk roman av högsta klass.

Berlin, 1964. Det stortyska riket sträcker sig från Nordsjön till Kaspiska havet. Förberedelserna inför Adolf Hitlers sjuttiofemte födelsedag är i full gång, och man förväntar sig ett försonande besök från USA:s president Joseph Kennedy och ambassadören Charles Lindbergh.

När en död kropp upptäcks i en sjö nära Berlins mest prestigefyllda förort, kopplas mordutredaren Xavier March från Kriminalpolizei in på fallet. Han hittar tecken på en konspiration som kan spåras till de absoluta topparna i det stortyska riket. Tillsammans med den amerikanska journalisten Charlotte Maguire påbörjar March jakten på sanningen, en sanning som utgör ett hot mot hela det nazistiska systemet. Men Gestapo är hela tiden ett steg bakom ...

FADERLAND är Robert Harris debutroman. Boken utkom 1992 och blev en av tidens mest omtalade thrillers. Den låg länge på bästsäljarlistorna i England och USA, och översattes till 25 språk. Faderland har sålt i över tre miljoner exemplar.

"Genial ... spännande och elegant!" San Francisco Chronicle
"Oavbrutet spännande, oerhört bra skriven." The Times

ROBERT HARRIS, den historiska romanens gigant, arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han debuterade som skönlitterär författare. Dreyfus-skildringen En officer och spion blev utsedd till årets roman av National Book Awards. Samtliga av hans böcker har fått mycket fin kritik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Faderland
 2. +
 3. En officer och spion

De som köpt den här boken har ofta också köpt En officer och spion av Robert Harris (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Faderland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning på högsta nivå
  Forsan, 15 september 2021

  Har läst alla böcker av Robert Harris med början om hans 3 böcker om Romarriket och Cicero Hade totalt missat denna , hans första bok!
  Hitler har vunnit andra världskriget och har byggt det tusenåriga stortyska riket. Inför Hitlers 75 årsdag är förberedelserna i full gång
  Vi följer Xavier March, mordutredare vid kriminalpolisen som utreder omständigheterna kring ett upphittat manslik vid en sjö i en förort till Berlin. Tillsammans med en amerikansk, kvinnlig journalist kommer han en h... Läs hela recensionen

 2. En skrämmande vision
  Antares (Stockholm), 14 september 2021

  ... av hur det skulle kunna gå om de blåbruna krafterna segrar och får som de vill. I detta fall har nazisterna vunnit kriget och upprättat sitt efterlängtade Tusenårsrike - en skoningslös polisstat där inga avvikelser från ideologin accepteras. Otäck, spännande, fantasieggande och lärorik kontrafiktion!

 3. En favorit!
  Malka, 20 januari 2020

  Det var några år sedan jag läste den, men jag har väldigt starka minnen av den. Otroligt spännande och att se hur det kunde gått om tyskarna vunnit kriget. En av mina absoluta favoriter!

 4. Ruskigt spännande och gastkramande
  thoad (skövde), 8 december 2019

  borde läsas av alla. Framförallt av våra politiker. Verkligen aktuell, Skrämmande verklig trots sin fiktion. Spännande och svår att lägga ifrån sig. Otäck i sitt upplägg

 5. Fängslade
  Svennis, 1 oktober 2019

  Visar en möjlig verklighet om andra världskriget hade haft en annan segrare. Där man får följa med en utredare i det nazistiska polisväsendet för att upptäcka något som kan rasera ett imperium.
  Boken är bra skriven med många detaljer, delvis ifrån den verkliga historien. Den är intressant rakt igenom. Skulle rekommendera den för de som är intresserad av att se perspektivet av en polisstat och de som lever i den.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Robert Harris