Helvetet jag kallade kärlek (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2019-05-29
Förlag
Ordberoende Förlag
Originaltitel
Helvetet jag kallade kärlek
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
150 g
SAB
Lz
ISBN
9789188867131
Helvetet jag kallade kärlek (pocket)

Helvetet jag kallade kärlek

(25 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-05-29
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Helvetet jag kallade kärlek är en självbiografisk roman om hur destruktiv kärlekens kraft kan vara, om att hamna i ett helvete och hur du kan hitta styrkan att ta dig därifrån. Lena Bivners debutroman är en uppriktig berättelse som bygger på erfarenheter från en drygt fem år lång relation, en tillvaro som pendlade mellan ömhet och aggression, värme och kyla och där ljuva smekningar snabbt blev till hat, hot och kontroll. En tillvaro där varje timme blev oförutsägbar.

En självbiografisk roman om hur destruktiv kärlekens kraft kan vara, om att hamna i en tillvaro som blir till ett helvete och hur det går att hitta styrkan att ta sig därifrån.

Lena Bivner beskriver sig själv som en stark person med en ordnad tillvaro och ett stort socialt umgänge. Ändå trillade hon dit. Det visar att i stort sätt vem som helst kan hamna i en förgörande relation.

Lena Bivners debutroman är en uppriktig berättelse som bygger på erfarenheter från en drygt fem år lång relation där hon själv bröts ner bit för bit. En tillvaro som pendlade mellan ömhet och aggression, mellan värme och kyla och där ljuva smekningar snabbt blev till hat, hot och kontroll. En tillvaro där varje timme blev oförutsägbar.

Psykisk misshandel lämnar inga blåmärken eller benbrott men den sargar själen och upplevs av många som värre än slagen. Fysisk misshandel har alltid inletts med en längre period av psykisk misshandel. Förhoppningsvis kan den här berättelsen kasta ljus på ett stort problem som det idag talas relativt lite om. Helvetet jag kallade kärlek är en naken och hänsynslös berättelse om att offra allt för kärleken.

Recensioner

I "Helvetet jag kallade kärlek beskriver Lena Bivner sin upplevelse av en femårig destruktiv relation. Det är en bok om sjukdomarna beroende och medberoende. Hur en dejt från en dejtingsida blir till en passion med mörka bottnar, uppoffringar, sargad självkänsla, rop på hjälp, tillbaka i relationen och till slut ett avslut. Den beskriver en mamma som sakta bryts ner, inte tar ansvar för sitt liv utan försummar sina barn och stannar kvar i en destruktiv relation. Givetvis med de självklara ingredienserna av kontroll, svartsjuka och fysiska övergrepp." "... den får ses som en beskrivning av en persons upplevelse av en relation och som det kommer boken vara läsvärd för personer som känner igen sig i liknande relationer." BTJ-häftet nr 18, 2018.

"Helvetet jag kallade kärlek" är modig, lättläst och personligt skriven" "Ämnet är jätteviktigt och boken är en lättläst berättelse ur verkliga livet, ett bevis på att nästan vem som helst kan drabbas." "Boken avslutas med information om psykisk misshandel och författarens förhoppning är att boken ska fungera som ögonöppnare och vara till hjälp för någon som befinner sig i en riktigt dålig relation och utstår själsliga övergrepp." Litteraturmagazinet

"Aldrig tidigare har en bok fått mig att vräka ur mig de värsta obsceniteter och grövsta okvädingsord på mitt bosniska modersmål. Jag genomgår grader av ilska jag sällan upplevt, allt tack vare bokens man med psykopatiska drag. Helvetet jag kallade kärlek är en resa med en galning med ett fullkomligt maktbegär och som inte skyr några medel att fullständigt ta ifrån huvudpersonen hennes värdighet. Jag blir chockerad att Lena ställer upp på de orimliga krav hon får. Eller att hon accepterar behandlingen hon utsätts för. Men vem är jag att döma?

Det är enkelt för en åskådare att tycka och tänka. Hade dessa mönster varit enkla att bryta så hade inte så många människor, om ens några, varit kvar i så här destruktiva förhållanden. Det hela är en hjärntvätt. En malign galnings systematiska och kalkylerade metod att dominera. Ett perverterat mobbningsbeteende som för länge sedan gått över styr. Jag vet egentligen inte vad jag ska säga." "Det är en viktig, intressant och relevant bok. Jag är säker på att där finns ett stort
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Helvetet jag kallade kärlek
 2. +
 3. En vacker dag lämnar jag honom

De som köpt den här boken har ofta också köpt En vacker dag lämnar jag honom av Maria Blomqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Helvetet jag kallade kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Psykiskt våld
  Henrik , 10 oktober 2023

  Viktig bok för alla men framförallt för utsatta personer eller personer som lever nära utsatta personer. Viktigt att förstå hur svårt det är att lämna en dysfunktionell relation.

 2. Helvetet jag kallade kärlek.
  Elisabeth Hjorth, 2 februari 2023

  Det är en bra och lättläst bok. Öppnar ögonen för hur det kan vara, men ser bra ut utåt. Kan förstå att förr var det säkert så att det bara måste accepteras ,men idag klarar sig kvinnorna sig själva. Hur kan män vara sådana egoister?

 3. Helvetet jag kallade kärlek
  Verkligheten, 20 december 2022

  Denna bok borde läsas av väldigt många. Inte kasta sig in i relationer. Borde finnas tillgänglig för alla ungdomar. Kan se varför de får problem också. Behöver inte curla dom ,kanske det är föräldrarna.

 4. Riktigt bra och läsvärd!
  Tina, 21 juni 2020

  Riktigt bra skriven, verkligen en läsvärd bok!
  Kunde knappt lägga ifrån mig boken.
  Skildrar verkligen sanningens alltför ofta, hemska normalitet.

 5. Beundransvärt bra formulerat och skrivit
  Sture Norberg, 16 januari 2020

  Det är så träffsäkert med en perfekt känsla för situationen. Känslan av att vara närvarande, en lyssnare i sällskapet, är nästan genant påträngande. Det är skrämmande hur djupt starka känslor kan skaka om oss. Borde män visa upp ett CV i relationer?

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lena Bivner