Vi bryter tystnaden (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2020-08-31
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
369 g
SAB
Oaa
ISBN
9789188867506

Vi bryter tystnaden

(9 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-31
171
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Sverige drabbas var fjärde kvinna någon gång av våld i en nära relation. I den här boken berättar tolv kvinnor och deras närstående om hur de snärjts in, brutits ned och utsatts för våld: psykiskt, fysiskt, sexuellt och ekonomiskt. Om hur mannen har fortsatt att förfölja och skada dem även efter att relationen upphört, ofta med barnen som vapen. Inte sällan med stöd av domstolar, polis och socialtjänst som kan ha svårt att upptäcka våldsverkaren bakom den prydliga fasaden.

Boken innehåller råd och tips om vad man kan göra som drabbad, som anhörig, som vän eller kollega om man utsätts för, eller ser någon utsättas för våld. Psykologen och psykoterapeuten Eva Rusz, som myntat begreppet "relationspsykopat", bidrar med sin expertkunskap i ett specialskrivet kapitel.

RECENSIONER

"Stark, viktig och tänkvärd!" Jennies boklista

"Viktig bok som alla borde läsa!" Bokmalin

"Boken Vi bryter tystnaden borde bidra till att frågorna lyfts in i samhällsdebattens centrum för att medverka till en förändring för drabbade kvinnor och barn. Betyg 4 av 5" BTJ

"Den här boken borde alla läsa" Lollos bokhörna
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi bryter tystnaden
 2. +
 3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vi bryter tystnaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Verkliga berättelser

  Flera kvinnor berättar hur de träffat sina respektive där de är himla stormande kära. Vad de inte ser direkt är den krypande makt som kryper närmare och närmare kvinnorna både sexuellt, fysisk, psykiskt och ekonomiskt.
  Man blir både ledsen och arg över hur man måste kämpa för att få hjälp.

  Min rekommendation är följande!

  KÖP den till din dotter, arbetskamrat, granne, vän eller vem som helst för den är så viktig!!

 2. Viktig bok
  veronicas_bok_bak_liv, 25 april 2021

  I Sverige drabbas var fjärde kvinna någon gång av våld i en nära relation. I den här boken berättar 12 kvinnor och någon som står dem nära, hur de har snärjts in, brutits ned och utsatts för våld av olika slag, fysiskt, psykisk, sexuellt och ekonomiskt. De berättar hur de hamnade där, upplevde det, hur dom tog sig loss och hur tiden efter varit.

  Det här var en bok som grep tag i mig, så många olika känslor - jag blev berörd, arg och ledsen men jag upplevde också hopp, kärlek, frustr... Läs hela recensionen

 3. Viktig
  @bokslukarfeministen, 8 april 2021

  I Vi bryter tystnaden av Pia Eklund får vi läsa tolv kvinnors berättelser om deras relationer där de blivit utsatta för våld på något sätt. I berättelserna får vi läsa om hur männen förföljt dem och fortsatt skada dem även när relationen tagit slut och hur svårt det kan vara för dem runt omkring att upptäcka våldsverkare bakom den prydliga fasaden.
  .
  Vi bryter tystnaden är en bok som uppmärksammar mäns våld mot kvinnor och visar på hur det är att vara fast i en våldsrelation och hur... Läs hela recensionen

 4. En viktig bok! Läs!
  Gerd Sjöstrand, 2 april 2021

  Det är inte en lättläst bok, men ack, så viktig! Jag läste den med ont i magen, men jag läste. Och jag fick insikter jag inte haft innan. Jag kommer aldrig mer att tänka, att varför går hon inte, för nu förstår jag hur oerhört svårt, för att inte säga omöjligt, det är. Det gör ont att läsa om eftervåldet, om hur kvinnor och framför allt barn blir så svikna, att inte rättsapparaten står upp för dem. Jag trodde, att det var bättre ställt i Sverige än så. Boken är en ögonöppnare! Alla borde läsa... Läs hela recensionen

 5. Berörande bok
  Stinas_boksida, 8 november 2020

  Sverige drabbas var fjärde kvinna någon gång av våld i en nära relation. EN AV FYRA!

  Här får vi följa 12 kvinnor och deras historia. Historier där alla kvinnorna blivit utsatta av män. Som har levt i ett helvete, men som lyckats ta sig loss. Men bara för det är inte helvetet över. Nu börjar eftervåldet.

  Dessa män är väldigt intensiva i sin uppvaktning, och vill gärna flytta ihop väldigt fort. Kvinnan tycker ofta att mannen är drömprinsen.
  Men när hon väl har snärjts in b... Läs hela recensionen

 6. Viktig bok - LÄS
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 oktober 2020

  Jag har läst en oerhört gripande och viktig bok om våld i nära relation. Jag har valt att inte kommentera med egna ord för jag tycker att såväl förlagets text om boken och baksidestexten säger allt du behöver veta.

  Det jag kan säga är dock att det här är en av de starkaste, viktigaste och mest tänkvärda böcker jag har läst på väldigt länge. Den berör verkligen på djupet.

  En bok som alla verkligen borde läsa.
  💜💜💜💜

 7. Viktig bok!
  Camilla, 17 september 2020

  En så otroligt viktig bok. Tror många kan känna igen sig i dessa livsöden. Det är viktigt att kunskapen sprids om hur det är att dela barn med dessa personligheter och vad det kan innebära i möten med myndigheter. Ibland är det faktiskt ens fel när två träter, de här personligheterna är oftast helt omöjliga att samarbeta med och det är inte alltid heller det som är det bästa för barnen.

Visa alla 7 recensioner