Jag är Domina (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
500
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Ordberoende Förlag
Dimensioner
218 x 145 x 37 mm
Vikt
670 g
SAB
Hc
ISBN
9789188867964

Jag är Domina

(21 röster)  |  Läs 18 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-05-18
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är dags att berätta om en värld som få har tillgång till. Som blivit missförstådd, feltolkad, svartmålad och stigmatiserad. En värld som genom det nyss sagda skapar ensamhet, skam, utanförskap och i värsta fall självmord och död. Det får vara nog nu. Jag tänker berätta om min verklighet, så som jag och många andra upplever den. Jag är Domina.

Minna är konstnär och lever som Domina. Hon njuter av sin dominans, men hyser en längtan efter att även bli älskad för sin sårbarhet.

Oscar är Minnas tjänare, en äldre herre som finner friheten i att tillhöra en annan. Hans största önskan är att hans dotter ska acceptera honom för den han är. De har inte setts på tio år.

Douglas lever ett till synes perfekt liv. Han driver en stor affärsverksamhet och hans flickvän är en vacker tevepersonlighet. Men han har en hemlighet: han träffar Minna och lever ut som undergiven.

Timo är en radiopratare, som med varje cell av sin kropp önskar att få leva som valp tillsammans med en matte.

När Minna tackar ja till att ställa ut sin konst hos en av Sveriges mest inflytelserika gallerister, blir hon indragen i en härva som leder henne långt bort ifrån sin skyddade tillvaro.

Jag är Domina är en berättelse om mänsklighet, och om drömmen att få leva ut sina innersta önskningar.

Dina Sade heter egentligen något annat. Hon är en Domina och har vistats i bdsm-världen i över 20 år.

RECENSIONER:

"Det finns många böcker och filmer idag som försöker skildra bdsm, men som fokuserar på sexscener med maktförskjutning, glömmer samspelet och ofta misslyckas med det ytterst viktiga att särskilja bdsm från relationsvåld. Denna roman fångar upp just sådant som jag tänker är grundförutsättningar för bdsm: samspel, respekt och kommunikation. Det är insiktsgivande läsning om utlevelse och samliv som många inte har så mycket erfarenhet av, men desto fler fördomar om. En ärlig, sårbar skildring av kvinnlig dominans och manlig undergivenhet, som jag tänker passar både de som vill veta mer, och de som själva utövar bdsm. Helhetsbetyg: 4 Mycket bra." Bibliotekstjänst BTJ

"Fascinerande, gripande och underhållande! 4 av 5" Jennies boklista

"Dominans och undergivenhet tas upp på ett modigt sätt av författaren. Boken är en läsning för den som vill få mer information i vad kvinnlig dominans kan vara, det som är en undangömd värd för många." johansonanette
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är Domina
 2. +
 3. Lyda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyda av Maria Brundin (häftad).

Köp båda 2 för 359 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Jag är Domina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En smärtsam kärlekshistoria ur ett nytt perspektiv
  Fredrik, 7 september 2021

  Precis som boken beskriver rädslan för att bli avslöjad och hatet som skrämmer allt som avviker från normen, på samma sätt är det för mig så fascinerande att få läsa om bdsm och dominans/undergivenhet ur en helt annan vinkel. Aldrig tidigare har jag fått bdsm beskrivet så i detalj och med sån kärlek som i denna bok.
  Det är kärlek, så lik den kärlek jag känner men också helt motsatt till vad jag är van vid. Boken beskriver det så rakt, tydligt och enkelt. Till skillnad från den fabricera... Läs hela recensionen

 2. En pretentiös historia utan djup
  L, 16 juli 2021

  En del karaktärer känns verkliga, med verkliga bekymmer. Oftast berör det dom undergivna, jag känner igen känslorna och tankarna.

  Vi kastats in i en semielitistisk verklighet där Minna Ravén är huvudperson som nästan alla älskar, men jag läser mig aldrig till varför man skulle dras till henne. Männen beskriver att hon har en dragningskraft, deras beskrivningar är målande medan kapitlen med Minna är en inre monolog som går emot sig själv fram och tillbaka till bokens klimax även om j... Läs hela recensionen

 3. Nyttig bok för de intresserade av bdsm/fetish
  Blomman, 26 juni 2021

  Absolut! Denna bok ger en inblick på hur världen kan se ut för oss som lever med eller försöker leva med den. Det som är A - O i bdsm/fetish är kommunikation. Vilket boken visar hur illa det kan gå om man inte lär sig kommunicera med varandra.

  Kommunikation suddar ut föreställningar, oro, rädsla och utanförskap och möjligheten för att närma oss varandra ökar. Därmed blir bdsm/fetish enklare att leva med eller försöka leva med. Har människor svårt att utrycka sig och öppna sina hjärt... Läs hela recensionen

 4. En bok om vår verklighet.
  Terribla / Linda J. , 22 juni 2021

  Finns det en bok DU ska läsa i sommar är det denna. Vill du utvecklas som person, och läsa om ett liv vi är många som lever, men få vet om. Läs boken.
  Tror ingen kunde skildrat det bättre.
  Tack Dina Sade från en annan Domina.
  Tack för att du visar vår Underbara värld.

 5. En ögonöppnare kring en för många okänd livsstil
  Annsi, 22 juni 2021

  En sensuell kvinna med stil som behärskar konsten att få män att med tacksamhet och längtan skänka glädje och njutning på ett för många okänt och ett helt obegripliga sätt. Redan här borde den livsnyfiknes lust att läsa boken vakna.

  Med djärvhet och utan filter får läsaren följa med vitt skilda manliga karaktärer i deras längtan att få behaga sin domina men också i kamp och ibland skam för omvärldens reaktioner om/när livsstilen blir känd. För vårt "öppna samhälle" har tunga dörrar ... Läs hela recensionen

 6. Välskriven och spännande
  Madame T, 22 juni 2021

  Jag tvingade mig själv att inte sträckläsa den för att skapa tid att reflektera över ämnet och berättelsen. Boken ger en verklig bild av vad BDSM är som är ljusår mer nyanserad än t.ex. "50 shades of gray".

  Jag gillade också det stilistiska greppet att följa en person per kapitel.

  Hoppas verkligen det kommer en eller flera uppföljare.

 7. Jag sträckläste den...!
  Anders Wallin, 17 juni 2021

  Den här boken gick inte att lägga ifrån sig oläst.

  Dina Sades visuella berättarstil fängslar - hon målar filmer i läsarens huvud med sitt magiska bildskaparspråk - det märks att hon även är konstnär.

  Detta är en stark skildring som väcker upprymdhet, upprördhet, fascination, och läsglädje. Och det Kändes Mycket! En bok med liv och lust i.

  Det är lätt att känna sympati för huvudpersonerna i boken - de är på samma gång larger-than-life characters - och synnerligen liv... Läs hela recensionen

 8. En plats i mitt hjärta
  Anna, 14 juni 2021

  Äntligen en bok där jag känner min läggning blir rättvist beskriven. Undergivenhet är en dyrbar gåva.
  Villhöver en egen Oscar.

 9. Dubbelt...
  Nenne, 14 juni 2021

  Boken är väl ingen litterär upplevelse men det känns viktigt att någon tar sig an uppgiften att beskriva något som så många tror sig veta något om utan att veta något alls egentligen.
  Boken beskriver det som går under beteckningen BDSM. Alltså den lekfulla varianten av dominans och undergivenhet. Det finns dock så många andra mer djupgående relationer med reell maktförskjutning som ligger utanför begreppet BDSM och om detta finns inget i boken. Det gör den för mig mindre intressant men j... Läs hela recensionen

 10. Ett uppfriskande nytt tag om BDSM i litteraturen
  Mathilda Stenhammar, 13 juni 2021

  Har du någonsin läst, eller bara hört talas om, 50 Shades och blivit nyfiken på dess BDSM-subjekt men blivit avskräckt av huvudkaraktärernas relation som hissar fler röda flaggor än en 1a maj-parad? Eller bara få en ärligare och mer sårbar skildring av hur BDSM ser ut? Då är Jag är Domina boken för dig! Dina Sade gör en fantastisk skildring av människorna som lever i BDSM-kretsarna som är både gripande och extremt känsloladdat.

  Med det sagt så behöver jag utfärda en förvarning till ... Läs hela recensionen

 11. Ny favorit författare!
  C70 , 12 juni 2021

  Håller med till fullo vad tidigare recensenter har skrivit, en bladvändare.
  Skulle bli oerhört glad om det skulle komma en eller fler delar efter denna, har absolut fått en ny favorit i hyllan.

 12. Jag är Domina
  Hanna, 1 juni 2021

  Älskar den här boken. Så mycket att jag nästan kände en smärre sorg när det var slut.
  Känns som jag känner karaktärerna som om de vore mina egna vänner och jag saknar dem redan.
  Kommer nog läsa om den snart.
  Välskrivet utan att bli för tungt och levande personbeskrivningar gör boken till en ny favorit. Och så otroligt spännande att få insyn i en helt ny värld.

 13. Modig kvinna!
  ISIS , 28 maj 2021

  Boken "Jag är Domina" fångade mitt intresse snabbt och jag följde med på känslomässiga resor i de karaktärer som berättas om i boken. Tankarna som Minna har speglar en mjuk dominans och en kvinna som ibland ifrågasätter sig själv i den hon är. Samtidigt har hon en inre styrka där hennes dominans vilar på att tjäna sina undergivna att hitta sina innersta rum, att finna sig själva och därmed bli fria. Fria från skuld och skam i den önskan de har att underkasta sig en kvinna.

  Boken har... Läs hela recensionen

 14. Äntligen
  Alexandra, 27 maj 2021

  Äntligen en bok som fångar essensen av BDSM. Känslorna, tankarna, tabut från omvärlden och den samtida nyfikenheten. En fantastisk historia om olika typer av människor, deras olika roller och böjelser samt hur det kan vara både i kampen att acceptera sig själv men också att finna friden att hitta de som förstår.

  En bok som, tillskillnad från "50 nyanser.." faktiskt fångar samspelet, och inte bara vad som händer i det intima. Bra läsning både för den nyfikna som vill veta mer, men oc... Läs hela recensionen

 15. Mycket läsvärd
  Lotta, 27 maj 2021

  Spännande bok samtidigt som den ger både kunskap och perspektiv. Boken är ett intressant inlägg i samhällsdebatten. Roligt att den utspelas i Stockholm

 16. Jordnära nyanser av en undangömd värld
  Jonathan C, 27 maj 2021

  En otroligt välskriven och känslosam berättelse om olika människors liv och öden, kopplade till BDSM. Detta är en bok som nyanserat berättar om både positiva och negativa upplevelser, som målande sveper dig in i en ofta tabubelagd och undangömd värld. Detta är absolut en bok om dominans och underkastelse, men också om medmänsklighet, respekt och acceptans, som ger en mänsklig och jordnära bild av en värld många har fler fördomar om än erfarenhet av. BDSM-utövare är såklart, precis som alla an... Läs hela recensionen

 17. En viktig bok!
  Linn, 25 maj 2021

  En bok som inspirerar och berör på många plan. Känsloladdad och medryckande i läsningen.

  Detta är en viktig bok, inte bara för de som utövar bdsm utan för samhället, den ger samhället en chans att börja förstå och acceptera alla dessa olika läggningar.

  Väldigt fint att just olika konstellationer av maktförsjukning beskrivs, att olikheter nämns och accepteras utan omsvep. Samt hur mycket acceptans och ett öppet sinne kan göra för en annan människa.

 18. Efterlängtat
  Johanna Rosenqvist, 24 maj 2021

  Mycket bra läsning och känsloladdad. Allt från tårar till lycka och beundran längtan. En bok alla bör läsa oavsett om de gillar bdsm eller ej. Då den är så mycke mer. Om den kamp många ställs inför varje dag då samhället inte vill veta av att de finns.

Visa alla 18 recensioner