Gör så här : Absurda vetenskapliga lösningar på verkliga problem (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2019-10-09
Förlag
Volante
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
How to - Absurd scientific advice for common real-world prob
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
220 x 170 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
U,P
ISBN
9789188869685

Gör så här : Absurda vetenskapliga lösningar på verkliga problem

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-10-09
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världens mest underhållande och oanvändbara självhjälpsguide, från geniet bakom den virala webserien xkcd och New York Times-bästsäljarna Tänk om... och Så funkar allt.

För varje uppgift du tar dig an så finns det ett rätt sätt, ett fel sätt, och ett sätt som är så uselt och dumt att ingen någonsin borde försöka sig på det. Gör så här är en guide till det tredje sättet en bok full av extremt opraktiska råd för alla situationer, från att landa ett flygplan till att gräva ett hål.

Här förklarar bästsäljande författaren och serietecknaren Randall Munroe hur du gör för att förutsäga vädret genom att analysera pixlarna i dina Facebookfoton. Han lär dig hur du avgör om någon är babyboomer eller nittitalist genom att mäta radioaktiviteten hos deras tänder. Han erbjuder tips och tricks för att ta selfies med teleskop, korsa en flod genom att koka den och komma i tid till alla dina möten genom att spränga månen. Och om du vill göra dig av med boken när du är klar med den går han igenom dina alternativ för korrekt återvinning: att lösa upp boken i havet, omvandla den till ånga, nedsänka den i jordskorpan med hjälp av kontinentalplattornas rörelse eller skjuta den rakt in i solen.

Genom att utforska de mest komplicerade sätten att utföra enkla uppgifter krånglar Munroe inte enbart till det för sig själv och sina läsare. Som han så träffsäkert gjorde i Tänk om bjuder Munroe in oss att utforska de mest absurda gränserna för vad som är fysiskt möjligt, om än inte säkert eller ens lämpligt. Full av smarta, fyndiga illustrationer är Gör så här en underbart hisnande genväg till att förstå vetenskapen och teknologin bakom de mest grundläggande delarna av våra liv.

Sagt om Tänk om...

För att återuppväcka din förundran inför universum läs igenom före detta NASA-vetenskapsmannen Munroes livliga svar strösslade med streckgubbar på ett gäng rätt bisarra frågor om livet, universum och allt annat Extrem astrofysik och obskyr kemi har sällan förklarats så här tydligt eller lika genomgående skitkul. För varje uppgift du tar dig an så finns det ett rätt sätt, ett fel sätt, och ett sätt som är så uselt och dumt att ingen någonsin borde försöka sig på det. Gör så här är en guide till det tredje sättet en bok full av extremt opraktiska råd för alla situationer, från att landa ett flygplan till att gräva ett hål. Entertainment Weekly, "10 best nonfiction books of the year"

Genomgående fascinerande och underhållande Munroe lättar upp de hårda vetenskaperna med rejäla nypor fantasi En upplysande handbok i logisk metod. The Wall Street Journal

Det är kul att se på när Munroe tacklar varje fråga och undersöker varje möjlig komplikation med nördig och metodisk säkerhet Den underbart galna Tänk om är det roligaste du kan ha med matte och vetenskap, förutom att bli ett ondskefullt geni. The Boston Globe

Sagt om Så funkar allt:

Briljant en underbar guide för nyfikna sinnen. Bill Gates

Obligatorisk läsning för den nyfikne. Popular Science

Den här boken är en fest för ögonen och ett party för hjärnan. Jag kan inte nog rekommendera att du skaffar den här åt dig själv, din favoritnörd eller någon som bara älskar vackra teckningar. Scientific American
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gör så här : Absurda vetenskapliga lösningar på verkliga problem
 2. +
 3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gör så här : Absurda vetenskapliga lösningar på verkliga problem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig "fortsättning" på What if.
  Mikael Johansson, 7 oktober 2019

  Boken fortsätter i samma anda som Randalls tidigare "What if". Gillade man den rekommenderar jag denna varmt, men med en reservation.

  Tyvärr är känslan att översättningen gått lite för fort, mycket engelsk meningsbyggnad/uttryck lyser igenom och drar ner läsflytet/känslan. Bra med svenska om man vill läsa för barnen, annars rekommenderar jag hellre en engelsk utgåva.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Randall Munroe