Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
234 x 164 x 36 mm
Vikt
933 g
SAB
Mzd
ISBN
9789188869753

Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-20
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Denna alternativa bibel eller historiebok borde påtvingas alla Sveriges gymnasieelever [ ] Magnus Västerbro har uppenbarligen en enastående kapacitet Inget mänskligt eller omänskligt tycks ju vara Västerbro främmande«, Nina Lekander, Expressen.

»Magnus Västerbro är en idealisk vägvisare i underjorden«, Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet

»Innan jag läste den här originella boken hade jag ingen tanke på att vidskeplighet har en existentiell dimension«, Ulrika Kärnborg, Expressen

»I sin odyssé genom historiens andevärld och den ackompanjerande skepticismen skalar sig Västerbro fram till 'den bultande värkande kärnan i spöktron': Den förtvivlade människans svårighet att acceptera förlusten av sina älskade. Så blir boken en viktig påminnelse om att kärlek, sorg, smärta och rädsla är starka krafter som lätt kan sätta det rationella tänkandet ur spel och lätt kan utnyttjas«, Cecilia Djurberg i Aftonbladet.

"En fantastisk vandring genom historien" Joel Halldorf i Läsarpodden.

»En intellektuell odyssé välskriven, lärd och underhållande«, Bo Eriksson, Dagens Nyheter

»Imponerande diger«, Gabriella Håkansson, Sydsvenskan.

»En innehållsrik och gedigen berättelse inte en skeptikers överlägsna avfärdande«, Lena Eskilsson, Västerbottens-kuriren

»Lysande berättelse om vålnadernas färgstarka historia, utan att någonsin förirra sig in i pseudovetenskapligt önsketänkande om deras faktiska existens. Historien är nog så spännande, dramatisk och fascinerande ändå. Otroligt läsvärd!«, Christer Sturmark

»Det här är ett underhållande och spännande populärvetenskapligt verk av högsta klass om ett ämne som intresserat, fascinerat och skrämt människor i alla tider«, BibliotekstjänstNy bok från Augustprisvinnaren 2018!

I Vålnadernas historia tar Magnus Västerbro sig an den västerländska spöktron och en av de största frågorna genom tiderna: har människan en odödlig själ?

Resultatet är en bred historisk berättelse om tro och tvivel, över flera årtusenden. Vi möter de stora tänkarna och de ännu större personligheterna. Vi möter de sörjande, de skräckslagna, de skeptiska och de rena skojarna.

Med värme och humor utmanar Västerbro våra föreställningar om hur människorna tänkte förr. De länge sedan döda har sällan framstått som mer levande. För den här boken handlar också om kärlek och den ofattbaraste av tankar, att våra nära och kära en dag ska vara borta för alltid.

Det här är en bok för både dem som älskar spökhistorier och för dem som på ett underhållande sätt vill få nya synvinklar och ompröva sin syn på historien och den västerländska kulturens framväxt.

Skrivet om Magnus Västerbros tidigare böcker:

»Populärhistoria av allra finaste slag: välskriven, väldokumenterad och med en fasaväckande wow-känsla... Magnus Västerbro vågar förklara och dra slutsatser. Det är ett anslag som vi, om uttrycket ursäktas, är svältfödda på.«- Åsa Linderborg, Aftonbladet

»Kan ej nog rekommendera Magnus Västerbro...« Mats Strandberg, författare

»Jag önskar att jag hade haft en lika bra historielärare som Magnus Västerbro under skoltiden.« Qia Rindevall, Journalisten

»God populärvetenskap när den är som allra bäst.« Corren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen
 2. +
 3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Redan de gamla grekerna..
  Saga Bitkover Norman, 1 december 2020

  En fantastiskt genomarbetad och lätttillgänglig bok. Perfekt för den som vill djupdyka i människans rädslor och föreställningar om allt vi inte vet något om.

 2. Vålnadernas historia.
  Ulf Larsson, 16 januari 2020

  En spännande och lärorik essä om ngt. som människor ofta diskuterar. Författarens grundliga genomgång gav ämnet gav mig oerhört mycket!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Magnus Västerbro