Moderna tider 4.0 : från kugge i maskineriet till vinnare bland algoritmerna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2020-04-30
Upplaga
1
Förlag
Volante
Dimensioner
220 x 145 x 18 mm
Vikt
326 g
SAB
Oha
ISBN
9789188869791

Moderna tider 4.0 : från kugge i maskineriet till vinnare bland algoritmerna

Häftad,  Svenska, 2020-04-30
210
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den klassiska filmen Moderna tider står Chaplins lille luffare vid löpande bandet och drar åt muttrar i vansinnestakt. När en ny maskin ökar bandets fart ytterligare tappar luffaren fattningen och löper amok i fabriken. Om förändringens vindar blåste på 1920-talet så blåser de ännu, hundra år senare. Men vindbyarna är nu kraftigare än i någon storm vi hittills sett.

VI HAR VARIT HÄR FÖRUT -
OCH VI HAR ALDRIG SETT NÅGOT LIKNANDE.

Vi är många som närmar oss ett vägval: antingen kan vi börja på en yrkesväg som leder till guld och gröna skogar, eller fortsätta trampa en allt smalare och allt mer eftersatt stig. Den här boken vänder sig till dig som är nyfiken på vad det är som förändras i Sverige och världen idag, vad vi kan lära oss av historiska omställningar och vilka branscher som kan påverkas, blomstra eller dö.

Historien visar att oavsett om det är teknologisk utveckling eller oförutsedda globala händelser som orsakar branschförändringar är en sak klar: förändringarna sker snabbt. Många kommer inte hinna med tåget. Det här är guiden till framtidens yrken för dig som inte vill bli kvar på perrongen.

Kan Skalman, Karl Marx och South Park lära oss något om vad som händer på arbetsmarknaden nu? Och vad blir egentligen konsekvenserna när robotar städar, fixar pizzadegen samt sköter den finansiella marknaden och artificiell intelligens tänker snabbare och kör bil bättre än vi? Försvinner verkligen jobb eller är det i själva verket yrken som förändras?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moderna tider 4.0 : från kugge i maskineriet till vinnare bland algoritmerna
  2. +
  3. Denna sköna nya värld : arbetsliv och arbetsmarknad i digitaliseringens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Denna sköna nya värld : arbetsliv och arbetsmar... av Johan Magnusson, Bertil Rolandsson, Lars Hansen, Martin Gellerstedt, Ninitha Malvorsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Grafström