Tintin i Kongo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tintins äventyr (del 2)
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2021-10-21
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Tintin au Congo
Illustratör/Fotograf
Hergé
Dimensioner
305 x 228 x 9 mm
Vikt
435 g
SAB
Hci
ISBN
9789188897510

Tintin i Kongo

av Hergé
(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-10-21
158
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tintin i Kongo publicerades första gången för drygt 90 år sedan. Den dåvarande belgiska kolonin var det andra landet som den unge reportern Tintin reste till efter besöket i bolsjevikernas Sovjet 1929. Att skicka Tintin till Kongo var ett beställningsuppdrag som Hergé ganska motvilligt åtog sig (han hade helst låtit Tintin resa till Amerika), och äventyret är en ren fantasiprodukt, som inte föregicks av den noggranna research som Hergé kom att göra inför senare äventyr. Tintins upplevelser i Kongo säger därför betydligt mer om kolonialtidens europeiska fördomar och föreställningar om "den mörka kontinenten" än om hur den tidens Kongo faktiskt tedde sig, vilket gjort detta till det mest kontroversiella och omdebatterade Tintinalbumet.

Den här versionen av äventyret är daterad till 1946, då Hergé tecknade om albumet helt och hållet inför att det skulle ges ut i färg. Det är en lätt moderniserad version av färgalbumet som denna och tidigare svenska utgåvor har baserats på.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tintin i Kongo
  2. +
  3. Tintin i Amerika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tintin i Amerika av Hergé (inbunden).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tintin i Kongo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok!
    Fältjägare, 26 november 2021

    Kul och bra bok, om man gillar Tintin. Nu är ju det Hergés andra bok, så man saknar de övriga som brukar vara med i äventyren som professor Kalkyl, kapten Haddock och Dupontarna. De kommer ju med i de senare skrivna böckerna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hergé