Hoppets tid. Tredje delen, Början på slutet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Spirou - Hoppets tid (del 3)
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2021-09-16
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Per A J Andersson
Originaltitel
L'espoir malgré tout, tome 3
Illustratör/Fotograf
Émile Bravo
Dimensioner
323 x 243 x 17 mm
Vikt
876 g
SAB
Hci
ISBN
9789188897732
Hoppets tid. Tredje delen, Början på slutet (inbunden)

Hoppets tid. Tredje delen, Början på slutet

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-09-16
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Belgien, sommaren 1942. Det tyska övertaget i kriget har börjat svikta och inom några månader kommer krigslyckan att vända för gott, efter att både USA och Sovjetunionen året innan har gått med på de allierades sida.

För civilbefolkningen i det ockuperade Belgien blir vardagen allt värre. Våldet och förtrycket har tilltagit i styrka, belgare i arbetsför ålder tvångsrekryteras till den tyska industrin och bristen på mat och bränsle drabbar nästan alla. Värst utsatta är landets judiska befolkningsgrupp, som i allt större antal arresteras och placeras i uppsamlingsläger i väntan på deportation till arbetsläger i öst.

Det växande motståndet mot den tyska ockupationsmakten tar sig många olika uttryck, från underrättelseverksamhet till sabotage och väpnade attacker, med åtföljande tyska repressalier. Mitt i detta tumult försöker Spirou vara trogen sina ideal också när han själv och flera av hans vänner tvingas sätta sina liv på spel.

Den tredje delen av fyra i Émile Bravos dramatiska och tragikomiska skildring av Spirous upplevelser under andra världskriget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hoppets tid. Tredje delen, Början på slutet
  2. +
  3. Hoppets tid. Fjärde delen, Ett slut och en ny början

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hoppets tid. Fjärde delen, Ett slut och en ny b... av Émile Bravo (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hoppets tid. Tredje delen, Början på slutet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    Lars Samuelson, 11 januari 2022

    Mycket bra serieroman med ett allvarligt budskap och vältecknat. Se till att skaffa de tidigare delarna. Ser med förväntan fram mot nästa del.

Visa alla 1 recensioner