Flygskolan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jaktfalkarna (del 1)
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-11-17
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Stefan Carlsson
Originaltitel
L'intégrale Tanguy et Laverdure
Illustratör/Fotograf
Albert Uderzo
Dimensioner
295 x 225 x 18 mm
Vikt
766 g
SAB
Hci
ISBN
9789188897756

Flygskolan

(6 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-11-17
291
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Michel Tanguy och Ernest Laverdure ansluter sig till en grupp pilotelever på militärflygbasen Meknes i Marocko. Där ska de genomgå den tuffa slututbildningen som krävs innan de är färdiga jaktpiloter i det franska flygvapnet. Den hårdföre flyginstruktören löjtnant Darnier är den som fått i uppgift att få ordning på manskapet, inte minst den odisciplinerade Laverdure, men till Tanguys förtrytelse har Darnier snart utsett ett regelrätt mobboffer bland eleverna: den snarstuckne Jacques de Saint-Hélier. Då en stridsspets från en topphemlig fransk långdistansrobot störtar i de otillgängliga Atlasbergen sänds piloteleverna och deras instruktör iväg på ett farligt uppdrag.

Jaktpiloterna Michel Tanguy och Ernest Laverdure är ett omaka par, men samtidigt bästa vänner. Där Tanguy är allvarlig, korrekt och ärlig, är Laverdure en munter spelevink, förtjust i flickor, fest och snabba bilar. Men när det verkligen gäller är han en pålitlig och trofast kamrat som aldrig sviker.

Jaktfalkarna skapades 1959, mitt under kalla kriget, och berör många av tidens aktuella ämnen, som kärnvapen och de franska kolonialkrigen. Men det är framför allt en äventyrsserie om flyg och flygare, om kamratskap och mod, och bjuder också på en hel del humor. För första gången kommer nu denna flygserie, skapad av seriegiganterna Jean-Michel Charlier och Albert Uderzo och lanserad i det första numret av det klassiska franska seriemagasinet Pilote, att ges ut i en kronologisk och genomarbetad samlingsutgåva. I varje volym ingår också ett rikt illustrerat förord om upphovsmännen och deras samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flygskolan
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jean-Michel Charlier