Blodets örnar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alix Senator (del 1)
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2021-11-30
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Per A J Andersson
Originaltitel
Alix Senator: Les Aigles de sang
Illustratör/Fotograf
Thierry Démarez
Dimensioner
321 x 241 x 15 mm
Vikt
815 g
SAB
Hci
ISBN
9789188897794
Blodets örnar (inbunden)

Blodets örnar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-11-30
259

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Rom, år 12 f.Kr. Kejsar Augustus härskar över det väldiga romerska imperiet. Alix Graccus har fyllt 50 år och har blivit senator i Rom.

Världen har förändrats sedan Alix som tonåring reste romarriket runt tillsammans med sin bäste vän, egyptiern Enak. Diktatorn Julius Caesar, som Alix tjänade i sin ungdom, mördades av sina rivaler år 44 f.Kr. Inbördeskriget fortsatte sedan till Caesars arvinge Augustus efter slaget vid Actium etablerade sig som enväldig härskare och utropades till kejsare. Nu har Alix Graccus fyllt 50 år och är senator och kejsarens förtrogne.

Fred tycks råda i riket då kejsarfamiljen drabbas av en tragedi. Augustus svärson Agrippa blir angripen och dödad av en örn, Jupiters fågel. Alix får i uppdrag att undersöka om det rör sig om ett gudomligt straff eller ett iscensatt politiskt lönnmord. Till sin hjälp har han sin son Titus och sin fosterson Khephren, vars far Enak försvann i Egypten då sonen var nyfödd. Spåren leder Alix till hjärtat av den romerska stormakten och en sammansvärjning av oanade mått.

Alix Senator är en fristående fortsättning på Jacques Martins klassiska albumserie om den unge gallern Alix. Serien startade i serietidningen Tintin redan 1948. Jacques Martin var under många år anställd vid Hergéstudion i Bryssel, där han parallellt med arbetet på sina egna serier Alix och Lefranc också medarbetade på en rad Tintinalbum, bl.a. Koks i lasten och Castafiores juveler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blodets örnar
  2. +
  3. Rovfåglarnas sammansvärjning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rovfåglarnas sammansvärjning av Valérie Mangin (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blodets örnar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välkommet återseende
    - (Stockholm), 15 december 2021

    Mycket spännande att få återknyta kontakten med seriehjälten Alix - nu inte längre en ynglig utan en grånad senator och nära vän till kejsar Augustus. Mycket är sig likt från tidigare seriealbum och Valerié Mangin förvaltar arvet från Jaques Martin väl. Det enda som drar ned betyget lite är väl att berättelsen känns något forcerad med lite väl snabba ryck ibland från en ruta till en annan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Valérie Mangin