Slav (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2019-11-15
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
Slave
Dimensioner
180 x 110 x 19 mm
Vikt
174 g
SAB
Lz Anna,Oer
ISBN
9789188901309

Slav

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-11-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"De valde mig eftersom ingen skulle sakna mig."
Anna kidnappades på öppen gata i London och gjordes till sexslav.

I denna chockerande och sanna bok berättar Anna sin historia. Hur hon kom till London från Rumänien för att studera. Bortfördes mot sin vilja på öppen gata. Hölls som sexslav i nio månader. Misshandlades och utnyttjades av tusentals män. Men Anna lät sig inte knäckas och till slut lyckades hon fly. Inte bara det - hon tog revansch på sina kidnappare och hallickar.

Detta är första gången en ung kvinna, i stormens öga, kan ge sin skakande och hjärtskärande berättelse. Med en stark och övertygande röst berättar hon om sin tid i sexhandelns våld.

Historien har också en direkt svensk koppling, då de bägge kidnapparna och hallickarna, Ancuta Schwarz och Ilie Ionut - båda rumänska medborgare - greps och dömdes till fyra års fängelse vardera för grovt koppleri och människohandel här i Sverige. De satt alltså av sina straff i svenskt fängelse och utlämnades därefter till Nordirland.

"Anna" (fingerat namn) har varit med att påverka de juridiska myndigheterna i Nordirland och spelat en avgörande roll när det gäller den radikalt förnyade utformningen av lagstiftningen mot trafficking och människohandel.

Jason Johnson är född 1969 i Enniskillen i Nordirland och har bott i Belfast, i England och i USA. Som journalist har han arbetat för ett flertal tidningar och som författare har han givit ut fyra romaner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slav
 2. +
 3. Till männen som köpte min kropp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till männen som köpte min kropp av Tove Sahlin, Louise Amcoff (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slav. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande
  Sassa, 27 januari 2020

  Detta är verkligen en mycket bra beskrivning på något man har hört och inte riktigt vetat om det finns i verkligheten. Men nu fått svart på vitt att det finns och lider med vad dessa tjejer får utstå. Jag rekommenderar verkligen denna bok.

 2. Nödvändig men ond läsning
  Ella J, 21 januari 2020

  En alldeles förfärlig bok som beskriver den vidriga verklighet som offren för trafficking tvingas att utstå. Det är på gränsen till outhärdligt att läsa innehållet och det säger ju en del om vad huvudpersonen och hennes olyckssystrar genomlider. Att befinna sig i denna mardröm utan att förlora förståndet och dessutom ta sig ur helvetet är storartat. Vi kan inbilla oss att vi har nått långt då det gäller att skapa ett civiliserat och jämlikt samhälle men tyvärr har vi bara kommit en liten bit på denna väg.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna