Tusenårsriket (ljudbok) Spara 81%
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (576.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Tusenårsriket (del 1)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2019-08-26
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789188901361

Tusenårsriket Ljudbok

(49 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-08-26

Styckköp

19 99 Du sparar 81%
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En äventyrssaga för alla som gillar Röde orm, Arn eller tv-serien Vikings.

Året är 937 och Britannien härjas ännu en gång av danernas plundringståg. Ulv, en uppkäftig och hetlevrad yngling från Cumbria, blir tagen som träl och fastkedjad vid en årbänk på skeppet Havsormen. Där lär han känna den gigantiske mannen Ymer. För att öka Ulvs chanser att överleva bland de hårdföra männen från norr försöker Ymer förgäves få fason på honom, men Ulv vägrar att acceptera livet som träl, vilket nästan kostar honom huvudet-. För danerna har en olycklig vana att gå från ord till svärdshugg ...

Genom huvudpersonen, Ulv Palnatoke, berättas den tusenåriga och dramatiska historien om de tre legendariska kungarna Gorm den Mäktige, Knud Gormsøn och Harald Kongesøn, i dag mera kända som Gorm den Gamle, Knud Dana-Ast och Harald Blåtand.

Tusenårsriket är en fascinerande, humoristisk och våldsam historia om en tid då danerna - i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära - ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag. En fiktiv berättelse baserad på faktiska händelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tusenårsriket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk berättelse
  -, 8 oktober 2023

  Fängslande och bra uppläst av Stefan Sauk. Rekommenderas varmt oavsett om man tycker om vikingar eller inte.

 2. Palnatokes uppväxt
  -, 29 juli 2023

  Bra berättelse om en tid som vi har få några säkra källor från förutom sagorna. Så detta är en spännande uppdiktning om Palnatoke och hans uppväxt.

 3. Oklart vad jag just lyssnade på.
  - (Gränna), 1 maj 2023

  Tidsfördriv. Osympatisk karaktär, och kvinnor existerar enbart som sexobjekt utan personlighet. Hälften av all konversation är förolämpningar. Men Sauk gör ett bra jobb som inläsare!

 4. Tidsfördriv
  -, 20 september 2020

  Tidsfördriv men inte mer än så. Som serien Vikings men svårare att följa och klar brist på sympatiska karaktärer. Ulv är bara jobbig. Jag ger den ändå ok för att det är herr Sauk som är uppläsare och han gör det bra.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Tonny Gulløv