Pojken som följde med sin far till Auschwitz (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (359.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Kruse
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Tomas Håkansson
ISBN
9789188901545
Pojken som följde med sin far till Auschwitz (ljudbok)

Pojken som följde med sin far till Auschwitz Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-11-12

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1939, i Wien, greps den judiske möbeltapetsören Gustav Kleinmann. Tillsammans med sin tonårige son Fritz skickades han till lägret Buchenwald i Tyskland där de tvingades att bygga klart det koncentrationsläger där de var fångna. När Gustav en dag sorterades ut för att transporteras till Auschwitz - en säker dödsdom - vägrade Fritz att lämna hans sida. Genom alla hemskheter och genom allt lidande var det kärleken dem emellan - far och son - som höll dem vid liv.
Under sex år avverkade de fem olika koncentrationsläger. Deras berättelse genomsyras, förutom av kärlek, av mod, lojalitet och en häpnadsväckande överlevnadsförmåga.

Denna bok baseras dels på den dagbok som Gustav Kleinmann skrev under tiden i lägren, dels på noggranna efterforskningar i arkiven samt på intervjuer som gjorts med Fritz bror Kurt och andra familjemedlemmar. Kurt Kleinmann har även skrivit förordet till boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pojken som följde med sin far till Auschwitz. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vi får aldrig glömma
    -, 1 juni 2020

    Att människor har blivit så fruktansvärt behandlade av andra medmänniskor är så svårt att förstå. Men vi måste läsa om dessa människor och aldrig, aldrig glömma. Boken är så otroligt smärtsam, stark och ändå hoppfull.

  2. Naken och skrämmande skildring
    Kim M. Kimselius, 18 maj 2020

    En naken och skrämmande skildring av andra världskrigets fasor för judarna. Ibland var det nästan outhärdligt att läsa om den grymhet som nazisterna utsatte judarna för. Jag har själv skrivit två böcker om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Jag grät när jag skrev böckerna, när jag korrekturläste dem och vid tanken på allt det fasansfulla som människor berättade för mig, personer som genomlidit all den fasa jag skrev om. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jeremy Dronfield