Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Tusenårsriket (del 1)
Antal sidor
547
Utgivningsdatum
2020-06-03
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
1000-årsriget
Dimensioner
180 x 110 x 34 mm
Vikt
298 g
SAB
Hce
ISBN
9789188901828

Tusenårsriket

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-06-03
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En äventyrssaga för alla som gillar Röde orm, Arn eller tv-serien Vikings.

Året är 937 och Britannien härjas ännu en gång av danernas plundringståg. Ulv, en uppkäftig och hetlevrad yngling från Cumbria, blir tagen som träl och fastkedjad vid en årbänk på skeppet Havsormen. Där lär han känna den gigantiske mannen Ymer. För att öka Ulvs chanser att överleva bland de hårdföra männen från norr försöker Ymer förgäves få fason på honom, men Ulv vägrar att acceptera livet som träl, vilket nästan kostar honom huvudet . För danerna har en olycklig vana att gå från ord till svärdshugg ...

Genom huvudpersonen, Ulv Palnatoke, berättas den tusenåriga och dramatiska historien om de tre legendariska kungarna Gorm den Mäktige, Knud Gormsøn och Harald Kongesøn, i dag mera kända som Gorm den Gamle, Knud Dana-Ast och Harald Blåtand.

Tusenårsriket är del 1 i den spännande och underhållande berättelsen om en tid då danerna - i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära - ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tusenårsriket
 2. +
 3. En konungs ätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt En konungs ätt av Tonny Gulløv (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tusenårsriket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tore och Ulv.
  Ulf Hagman, 21 september 2023

  Mycket trevlig läsning som beskriver vikingarnas liv som trälar för att sedan bli stridsmän för olika herrar. Man följer vikingarnas färder i norden och nere i Medelhavet.

 2. Action på vikingatiden
  Rhask, 14 mars 2021

  Riktigt rolig att läsa. Trovärdig? Inte i alla delar men vissa är nog ganska så korrekta. Huvudpersonen är inte helt sympatiskt då han är både högmodig och uppkäftig men man gillar honom ändå på något vis. Ska bli spännande att följa honom i nästa bok

 3. "Rape and plunder"
  Annika Lerman, 7 februari 2021

  Denna recention är från min man Tomas;
  Styvt 500 sidor vikingaroman där vi följer danske Ulvs liv och leverne. En mustig och blodstänkt historia med bärsärkar, blodörnar och envigar. Emellanåt upprepande av långa släktskapsförgreningar, men välskildrade karaktärer av såväl jarler, hirdmän som trälar. "Rape and plunder" som Monty Python-gänget skulle ha uttryckt saken!

 4. 2 fast 2 furious i vikingatid
  Nanna, 16 september 2020

  Författaren kan återge historiska detaljer på ett underhållande sätt men tyvärr är både dramat och karaktärerna ytligt formade. Som om man läste Too fast to furious fast i Vikingatid.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Tonny Gulløv