Australien berättar : drömtidens framtid - nitton noveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2019-01-07
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Lars Ahlström
Medarbetare
Cooper, Barry (förf.) / Falconer, Delia (förf.) / Hartnett, Sonya (förf.) / Ford, Catherine (förf.) / Malouf, David (förf.) / Bird, Carmel (förf.) / Castro, Brian (förf.) / Walker, Brenda (förf.) / Jones, Gail (förf.) / Bail, Murray (förf.) / Murnane, Gerald (förf.) / Richards, Tim (förf.) / Mears,
Dimensioner
180 x 120 x 18 mm
Vikt
337 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188903037

Australien berättar : drömtidens framtid - nitton noveller

Häftad,  Svenska, 2019-01-07
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta svenskar, också de hyggligt belästa, får lätt något panikslaget i blicken om de ombeds nämna en enda australiensisk författare, skriver Jan Arnald i förordet till Australien berättar som är en antologi med ett brett urval av samtidsförfattare från denna ofta förbisedda kontinent.

Den aboriginska urbefolkningen har den längsta obrutna kulturhistorien av jordklotets alla folkslag, men ur ett västerländskt perspektiv är den australiensiska litteraturen i stort sätt nyfödd.

I denna antologi finns såväl aboriginska som icke-aboriginska författare representerade. På olika sätt förhåller de sig till det australiska; dess samhälle såväl som dess säregna mytologi. Inte minst bearbetar flera av författarna på olika sätt sin egen historia. Först i februari 2008 bad den australiensiska staten officiellt om ursäkt för sin förtryckarpolitik gentemot aboriginerna.

Australien berättar fyller en lucka i den bokliga allmänbildningen i Sverige, genom att ge läsare möjligheten att bekanta sig med noveller som sträcker sig från det komiska till det tragiska, från det underhållande till det reflekterande mer sällan än inte på en och samma gång.

Australien berättar utkommer i Tranans uppskattade berättarserie, som presenterar framstående novellistik från hela världen, inte sällan av författare som aldrig tidigare kommit ut på svenska. Hittills har tretton volymer utkommit, senast med noveller från Lettland och Egypten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Australien berättar : drömtidens framtid - nitton noveller
  2. +
  3. Österrike berättar : varma och kalla bad - noveller och essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Österrike berättar : varma och kalla bad - nove... av Melitta Breznik, Marlene Haushofer, Marlene Streeruwitz, Dimitré Dinev, Karl-Markus Gauss (häftad).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Du kanske gillar