Joni och grottans hemlighet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
82
Utgivningsdatum
2022-10-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Sun-Kyoung Choi
Illustratör/Fotograf
Baek Heena
Dimensioner
285 x 206 x 12 mm
Vikt
554 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188903204

Joni och grottans hemlighet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-10-12
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Joni och grottans hemlighet är en nervkvittlande, stundvis mörk men också inspirerande och livsbejakande."
Suzanna Petersson Kero, Karavan"Baek Heena har sagt att hon började göra bilderböcker för att fly verkligheten, och hennes böcker rör sig på den magiska realismens fält. Men med Joni och grottans hemlighet är det inte med skratt jag återvänder till boken. Denna gång är det med vemod en känsla minst lika viktig i livet som glädje."
Shora Esmailian, Sydsvenskan

"Det är tekniken man fastnar för först i sydkoreanska Baek Heenas säregna bilderböcker, där hon fotograferar av sina minutiöst tillverkade modellbyggen. Effekten är märklig, som att kliva in i ett konstverk eller ett dockskåp. Ändå blir det snart levande berättelser om de små dockorna."
Lotta Olsson, DN

"I de suggestiva bilderna används skärpedjupet effektivt för att skapa stämning. Med berättelsen om Joni har Baek Heena skapat ännu en utsökt och medryckande bilderbok."
Gunnar Åberg, BTJ

Baek Heenas bilderböcker Jag är en hund, Molnbullar, Magiska godiskulor och En fe på badhuset har charmat och fascinerat många under de år som gått sedan hon fick ta emot ALMA-priset. Nu ger vi ut Heenas senaste bilderbok Joni och grottans hemlighet. Boken är Heenas tolkning av en klassisk koreansk folksaga, om flickan Joni som bor tillsammans med en tant. Joni gör allt den tanten ber henne om. En väldigt kall dag blir hon skickad för att för att hämta sallad, men var ska hon hitta sallad i snön? Joni går vilse i snön, och söker skydd i en grotta. Grottan leder till en stendörr, och när Joni äntligen får upp den tunga dörren döljer sig där en helt ny värld. Där blåser varma vårvindar och hon möts av en vacker pojke som välkomnar henne.

BAEK HEENA (född 1971) är en sydkoreansk bilderbokskonstnär. År 2020 tilldelades hon Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) med motiveringen: »Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Joni och grottans hemlighet
 2. +
 3. Gränsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränsen av Maria Nilsson Thore (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Joni och grottans hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Superfin!
  tangofoxtrot, 6 februari 2023

  Det är en klassisk koreansk folksaga som Baek Heena satt tänderna i. Helt magiskt! Lite läskig, väldigt spännande och med så fantastiska bilder. Baek Heena är ett geni!

 2. Ingen barnbok
  Charlieflower, 29 december 2022

  Boken marknadsförs till åldrarna 3-6 men texten och de grafiska bilderna riktar sig snarare till en vuxen med förkärlek för markabra folksagor. Konstig och otäck bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Baek Heena