Förnekelsens bok (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2023-06-03
Förlag
Bokförlaget Tranan
ISBN
9789188903419
Förnekelsens bok (e-bok)

Förnekelsens bok E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-06-03
109
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"En stor författare." CHINUA ACHEBE

Rhodesia, 1970-tal.
Tambudzais familj lever mitt i kampen för ett självständigt Zimbabwe, men själv längtar hon efter att börja sitt andra år på internatskolan Young Ladies College of the Sacred Heart. Genom ett stipendium har hon som den första i sin by fått en plats på den prestigefyllda skolan, som bara tar emot sex svarta elever. En examen därifrån öppnar dörrar för en framtid som andra inte ens vågar drömma om. Frågan är bara hur mycket av sig själv och sina ideal hon är beredd att offra längs vägen?

Tsitsi Dangarembga (född 1959) är författare, filmskapare och människorättsaktivist från Zimbabwe. Hon debuterade 1988 med barndomsskildringen Rotlös, som blivit en modern klassiker och idag är en av de mest lästa afrikanska romanerna på universitet världen över. "Förnekelsens bok" fortsätter berättelsen om Tambudzai, men går att läsa självständigt. Hennes senaste roman "En kropp att sörja", som handlar om en vuxen "Tambu", var finalist till Bookerpriset 2020. Dangarembga är flerfaldigt prisbelönt för sitt författarskap och sitt arbete för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i Zimbabwe, bland annat med PEN/Freedom of Expression Award, PEN/Pinter Prize och den tyska bokhandlareföreningens fredspris.

Andreas Vesterlund har tidigare bland annat översatt författare som Hemingway, Kerouac och J.D. Salinger.

"Vi kommer så nära Tambu att vi ofta måste ta ett steg tillbaka för att påminna oss om att det här inte är verkligheten, utan bara världen såsom Tambu ser den." HELON HABILA, GUARDIAN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tsitsi Dangarembga