10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2023-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Klara Lindell
Dimensioner
17 x 170 x 100 mm
Vikt
215 g
SAB
Hce
ISBN
9789188903433

10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-06-01
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Leilas hjärta har stannat, men hennes medvetande lever vidare i 10 minuter och 38 sekunder. I detta limbo mellan liv och död flimrar minnesbilder från hennes liv förbi, ett efter ett. Samtidigt måste hennes vänner ta till drastiska åtgärder för att hon inte ska sluta sina dagar i en omärkt grav på De bortglömdas begravningsplats.

10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld är en färgrik roman om ett antal udda existenser i Istanbul, denna skoningslösa stad där alla drömmare så småningom hamnar.

ELIF SHAFAK är en av Turkiets mest lästa författare, översatt till fler än 50 språk. Hon skriver på både turkiska och engelska och har givit ut nitton böcker, varav tolv skönlitterära. Shafak har en doktorsexamen i statsvetenskap, har undervisat vid flera universitet världen över och är hedersdoktor vid Oxford University. Hon är en förkämpe för yttrandefrihet och för kvinnors och hbtq-personers rättigheter och skriver regelbundet i bland annat Guardian och New Statesman. 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld var finalist till Bookerpriset 2019.

KLARA LINDELL (född 1985) är en av de mest övertygande talang erna i den yngre genera tionen engelskaöversättare. Hon har tidi gare översatt bl.a. Sally Rooney, Curtis Sittenfeld och Joyce Carol Oates. Hennes hjärta må ha slutat att slå men hjärnan bjöd motstånd, kämpade in i det sista. Den trädde in i en förhöjd medvetenhet, noterade kroppens förfall utan att för den skull vara redo att acceptera sitt eget slut. Minnet forsade fram, ivrigt och uthålligt, och samlade ihop bitarna av det liv som nu rusade mot sitt slut. Hon drog sig till minnes sådant som hon inte ens visste att hon förmådde komma ihåg, sådant som hon trott hade fallit i glömska för all framtid.

»En enastående berättelse om en nedbruten men rakt igenom modig kvinna som lyckas bibehålla sin mänsklighet trots att världen omkring gör allt för att krossa henne.« Guardian

»Den här är en roman som ger röst åt de osynliga, de oberörbara, de utnyttjade och de tilltufsade genom att väva ihop deras plågade sånger till en vacker berättelse.« Financial Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld
  2. +
  3. Detaljerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna av Ia Genberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elif Shafak