Palliativsamhället : smärta idag (pocket)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2021-06-15
Förlag
Ersatz
Översättare
Anna Bengtsson
Originaltitel
Palliativgesellschaft
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
196 x 125 x 13 mm
Vikt
232 g
SAB
O:d
ISBN
9789188913357

Palliativsamhället : smärta idag

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-15
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I vår tid råder överallt en generell rädsla för smärta, menar den koreanske filosofen Byung-Chul Han. Varje smärtsamt tillstånd undviks medvetet och smärttoleransen minskar snabbt. Hälsan har blivit det allt överordnade värdet. I kriget mot viruset är livet mer än någonsin en överlevnad. Överlevnadshysterin förvärras viralt. Viruset är vårt samhälles spegel.



BYUNG-CHUL HAN, född 1959 i Seoul, Sydkorea, är verksam i Tyskland som kultur-teoretiker och professor vid Universität der Künste i Berlin. Han har kallats »den digitala tidsålderns filosof« och har skrivit en rad uppmärksammade böcker om den kulturella norm som de nyliberala marknadskrafterna ger upphov till. Hans första bok på svenska, Trötthetssamhället, väckte stor genklang när den utkom 2013.

Om Trötthetssamhället: »Filosofisk pärla av koreanen Byung-Chul Han, bosatt i Berlin, som skriver kritiskt om det ständigt uppkopplade samhället. Ett måste för mobilmatta människor.« Karin Olsson, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palliativsamhället : smärta idag
  2. +
  3. Eros agoni

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eros agoni av Byung-Chul Han (inbunden).

Köp båda 2 för 351 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Palliativsamhället : smärta idag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vad ÄR smärta och vad är den bra till?
    Mats Arvidson, 30 juni 2021

    Smärtan som begrepp och upplevelse är mångtydig, det vittnar såväl Ludwig Wittgenstein som Lars Gustafsson om på olika sätt. Men när Byung-Chul Han dels sätter det i relation till dagens samhälle generellt, dels till corona-pandemin specifikt, så framstår smärtan som begrepp och fenomen, och allt det som kan förknippas med den, som en möjlig nyckel till samhällskritik. Boken är inte lika slagkraftig och övertygande som Trötthetssamhället, I svärmen, eller Eros agoni, men ändå tankeväckande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Byung-Chul Han