Digitant : nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2019-11-14
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
235 x 155 x 27 mm
Vikt
710 g
SAB
Bv
ISBN
9789188917324

Digitant : nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-11-14
192
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gör livet rikare med hjälp av nätet!

Här är den efterlängtade uppföljaren till succén Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen! Responsen på den första boken var enorm och fick stor uppmärksamhet i såväl tryckt media som i radio och tv och inte minst på den föreläsningsturné som författaren varit runt på under hela 2019. Under året har Malin träffat mängder av positiva och aspirerande digitanter över hela landet som alla uppvisat en stor lust och ambition att ta del av det digitala samhället i sin egen takt. Inte minst har de ställt många och kloka frågor som har en gemensam nämnare ökad livskvalitet!

Digitant nya steg för ett enklare och roligare liv via nätet ger svar på de vanligaste frågorna från dem som vill komma in ännu mer i gemenskapen och göra sina liv rikare och enklare med hjälp av digitala tjänster. I tio kapitel får läsaren lära sig att hitta roliga spel, och spelkamrater, att koppla upp sig mot streamingtjänster som Netflix och Spotify, att hitta drömresan, träffa nya vänner, beställa matkassar och att bli en fena på att ta snygga bilder med hjälp av mobiltelefonen. Allt görs med utgångspunkt i samma säkerhetstänk med enkla steg-för-steg-instruktioner som i den första boken.

Nästan hälften av alla hushåll i Sverige är ensamhushåll, och bland många äldre, inte minst kvinnor, finns en stark önskan om att finna nya gemenskaper i livet. Det här är boken som hjälper dem att förverkliga sina drömmar om ett rikare och roligare liv via nätet. Utöver viljan till ett rikare liv är ensamhet bland äldre ett folkhälsoproblem; nästan 60 procent av dem med äldreomsorg uppger att de besväras av ensamhet denna bok kan hjälpa dem till en mer social och inkluderande vardag.

OM FÖRFATTAREN

Malin Perlheden är journalist med över tio års erfarenhet av att jobba digitalt mot en kvinnlig målgrupp. Hon jobbar i dag som digital kommersiell redaktör på Aller media, Sveriges ledande mediehus inom populärpress för kvinnor med varumärken som Allers, Allas, Hemmets veckotidning, Året Runt, Femina MåBra och Svensk damtidning med insikt i äldre kvinnors vanor och beteenden på nätet. Aller media når 74 procent av Sveriges kvinnor med 3,3 miljoner läsare varje månad och 2,8 miljoner unika besökare på sina webbplatser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Digitant : nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet
 2. +
 3. Digitant : din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitant : din enkla guide till säker vardagsek... av Malin Perlheden (häftad).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Digitant : nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Digitalt nr 3
  Britt-Marie Rydberg, 31 mars 2021

  Jag har gett boken till en som inte är så bra på nätet. Hon uppskattar boken, och har lärt sig mycket.

 2. Enkel översikt - bra att starta med
  Janne A, 15 februari 2021

  Tänk vad bar det blir när det förklaras på ett enkelt sätt. Nu vågar jag närma mig tangenterna utan att vara orolig för alla fel jag känner att det kan bli.

 3. Otrolig pedagogisk och användbar
  veronicas_bok_bak_liv, 29 augusti 2020

  98% av Sveriges befolkning har idag tillgång till internet, men trots detta så uppger över en miljon människor att de lever i ett digitalt utanförskap. Om du är en av dom som känner att du behöver en knuff in i den digitala världen så är denna bok för dig.

  Boken är verkligen välskriven och pedagogisk. Boken är uppdelad i olika kapitel så som vett och etikett på nätet, underhållning, hur du tar kort med din mobilkamera och mycket mer. Man får väldigt tydliga och enkelt förklarade ste... Läs hela recensionen

 4. super pedagogisk
  @bettan_bokprataren (Örebro), 7 januari 2020

  Det här måste vara den ultimata boken för dig som har svårt med det digitala. Dock kan jag störa mig på att den heter - Tant på slutet. Jag tror att den passar precis lika bra för tanter som farbröder =) Det måste även finnas ett flertal män som upplever det här med digitalisering som ett stort och komplext område.
  Jag vet att tex. min pappa hade varit överlycklig om den här boken hade funnits när han fick sin första dator av oss barn när han fyllde 60 år. Det var 1992 och att få tag i ... Läs hela recensionen

 5. DigiTant även bra för DigiFarbror
  Ulf Grefveberg, 12 december 2019

  En fantastiskt bra bok välskriven och väldigt pedagogisk.
  Hjälper även en farbror.
  Rekommenderas även till oss farbröder!
  Författaren vet verkligen hur man skall göra saker lättfattliga.

Visa alla 5 recensioner