Kvinnan som lekte med elden : en resa till mörkrets hjärta (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2022-03-15
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
156 g
SAB
Lz Möller, Johanna
ISBN
9789188917812
Kvinnan som lekte med elden : en resa till mörkrets hjärta (pocket)

Kvinnan som lekte med elden : en resa till mörkrets hjärta

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-03-15
79

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvinnan som lekte med elden : en resa till mörkrets hjärta Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En hisnande resa in i mörkrets hjärta...

Johanna Möller dömdes 2017 till livstids fängelse för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma. Hon dömdes också för anstiftan till mord på sin make men friades senare för det i hovrätten. På kort tid blev hon den kanske mest ökända mördaren i modern svensk kriminalhistoria: sexbarnsmamman som inledde en sexuell relation med den unge man från Iran som placerades i hennes hem för ensamkommande och som bara ett halvår senare utförde knivattacken på hennes föräldrar.

Dåden i Arboga 2015 och 2016 chockerade en hel värld. En redan trasig familj imploderade inför öppen ridå och Thomas Sjöberg bestämde sig för att göra en dokumentärfilm om gåtan Johanna Möller. Vem är hon, egentligen? Under mer än tre års tid har de brevväxlat med varandra och Sjöberg har haft den exklusiva möjligheten att på nära håll följa Möllers resa mellan anstalterna och som första och hittills enda journalist intervjuat och filmat henne i fängelset.

Kvinnan som lekte med elden är en hisnande resa in i mörkrets hjärta och blottlägger psyket hos en människa som är starkt manipulativ och totalt gränslös men som samtidigt är en kvinna av kött och blod med starka känslor av utanförskap sedan tidig barndom.

Min bok om Johanna Möller har tillkommit efter att jag lärt känna henne under drygt tre års tid. Den är ett försök att tränga bakom den publika bilden av den så kallade Arboga-kvinnan. Jag har velat nyansera den ofta förutfattade meningen om Johanna Möller, inte som ett försvar för henne och de gärningar hon dömts för, men som en annan berättelse än den vedertagna. Thomas Sjöberg

OM FÖRFATTAREN

Thomas Sjöberg är född 1958 och har varit verksam som journalist i mer än 40 år. Han har gjort sig känd som författare till uppmärksammade böcker som kombinerar känsligt tecknade personporträtt med nya avslöjanden om mäktiga män som Ingvar Kamprad, Berth Milton, Ingmar Bergman och Sveriges kung. Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken, är en av de mest omtalade svenska böckerna i modern tid och blev en bästsäljande biografi. Thomas Sjöberg arbetar idag som programutvecklare av drama och dokumentär för teve, streamingtjänster och podcast.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnan som lekte med elden : en resa till mörkrets hjärta
  2. +
  3. Gaslightad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gaslightad av Sofia Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnan som lekte med elden : en resa till mörkrets hjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Störs av det politiska i boken.
    Leif Andersson, 19 augusti 2022

    Skulle önska att författaren hade låtit bli att uttrycka sina antipatier mot Sverigedemokraterna och mot högerpartierna generellt i boken. Om man skriver en bok ska man försöka undvika att blanda in sina politiska åsikter och i stället hålla sig till ämnet, så att boken kan tilltala vem som helst. Jag tycker att det politiska i den förstör boken och gör den mindre läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Sjöberg