Stilguiden Man (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-10-18
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789188917829
Stilguiden Man (e-bok)

Stilguiden Man E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-10-18
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
"Man säger att alla vill se ut som Cary Grant; jag vill också se ut som Cary Grant."

Cary Grant

Nu kommer den efterlängtade manliga versionen av Stilguiden. I grunden handlar det om exakt samma sak som för kvinnor; harmoni, balans, proportioner och en vettig inställning till kläders funktion. Lotta Lewenhaupt kommer alltså att gå i klinch med allt från form (klä sig efter sin kroppsform) och funktion (passform, kvalitet, omsorg) till nördiga detaljer som slipsknutar och välborstade skor.

Vem är jag att utnämna mig till stilguide? Frågan ställde jag mig i förordet till min förra bok, Stilguiden, som enbart var riktad till kvinnor. Jag förklarade det med att jag lärt mig ett och annat på vägen, efter drygt 40 år som stylist och journalist, med mode och kläder som specialitet. Jag hävdar så fortfarande. Men vad vet jag om manligt mode och herrkläders alla regelverk? Mycket mer än ni anar: jag älskar män, jag favoriserar mäns sätt att klä sig, och jag kan tillräckligt mycket om dräkthistoria för att veta att maskulina kläder är grunden till oändligt många klassiker i alla slags garderober.

Lotta Lewenhaupt

Ur innehållet: Vad är stil, god smak & elegans? Figur, form & funktion Stilförebilder Stilar: amerikanskt, italienskt, engelskt Mannens lilla svarta: smokingen Affärsmode, så kallad powerdressing Accessoarer (från skor till glasögon och klockor) Knyta slips & kravatt & fluga Vika ficknäsduk Drapera & knyta halsduk Shoppa omdömesgillt Sköt om dina kläder väl Packa lätt & packa smart

OM FÖRFATTAREN Lotta Lewenhaupt brukar beskrivas som en pionjär inom området mode. 2003 mottog hon tidningen Elles hederspris Ellen med motiveringen: Med stora kunskaper inom både det internationella och svenska modet har hon under tre decennier generöst delat med sig av sitt vetande som författare, modejournalist och lärare. Hon är ansiktet och pennan bakom ordet modepassion.

Lotta Lewenhaupts senaste böcker är Stilguiden, som utkom 2015 samt den nya Stilguiden Man (2016).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Lewenhaupt