Smaka och lukta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Bokförlaget K&R
Dimensioner
305 x 216 x 9 mm
Vikt
436 g
SAB
uQca
ISBN
9789188925039

Smaka och lukta

Inbunden,  Svenska, 2019-09-27
198
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn får uppleva och lära sig att sätta ord på lukter och smaker. De får lära sig att inte kasta bort mat utan att ta vara på och äta upp allt i stället för att kasta bort maten. I boken finns recept och tips på vad man kan göra med t.ex. frukt och grönsaker som börjar bli lite gamla. Man får också lära sig om sophantering och hur avfall kan omvandlas till biogas. En bok som får barnen att känna att de kan påverka för en hållbar framtid.

Författaren Therese Otterhäll är född och uppvuxen i Göteborg men träffade kärleken och bosatte sig i Stockholm. Hon har alltid varit aktiv inom handboll och alltid valt den kreativa vägen och haft pennan glödandes sedan barnsben. När hon flyttade till Stockholm drygt fyllda 20 år valde hon att studera olika skrivut bildningar på universitetet och även Grafisk Design. Vilket ledde till jobb som layoutare. Efter ett tag saknade hon något, nämligen att jobba med människor. Återigen följde hon hjärtat i stället för vad alla andra tyckte och tänkte. Therese fick då jobb på en dagligverksamhet för funktions hindrade, där hon arbetar än idag. Det är så många barn som får diagnosen ADHD/Autism idag, men Therese tycker inte att samhället gjort tillräckligt för att barn i tidig ålder ska förstå sig på de. Hon fick då upp ögonen för olikheter och när hon själv blev mamma märkte hon att många föräldrar inte riktigt visste hur de skulle prata kring känslor med sina barn. Denna kompott i livet blev inspirationen till debuten "Lucas blir Arg", med den vill hon väcka barns nyfikenhet i att alla är och tänker olika. Alla har känslor men olika nära till de. I denna stressade värld tycker hon att det är ett bra redskap att lära barn i tidig ålder förstå och tolka deras egna och andras känslor. För att koppla av mellan jobb, familj och aktiviteter finner hon lugnet i att illustrera på sin iPad Pro. Hon älskar att illustrera glada allra helst pastellfärgade bilderböcker till de yngre. " När jag skriver vill jag ha ett tydligt och viktigt budskap till de yngre barnen. Det jag skriver ska inte bara vara en gullig saga. Utan jag vill ge barnen som får boken uppläst för sig förutsättningar." Tidigare utgiven bok: Lucas blir arg.

https://urplay.se/program/217628-ur-samtiden-bokprovning-2020-miljofragan-i-barn-och-ungdomslitteraturen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smaka och lukta
  2. +
  3. Så funkar Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så funkar Sverige av Matilda Westerman (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Therese Otterhäll

  • Lucas blir arg

    Therese Otterhäll

    Lucas är en fartfylld pojke. Alla säger att han har myror i brallan men han kan inte se några. Han pratar och avbryter andra konstant men han kan inte prata lika bra som de andra barnen på förskolan. Detta leder till missförstånd och tokighet efte...