Mytomspunna platser i Hälsingland : en guide till några av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2021-06-10
Förlag
Bokförlaget K&R
Dimensioner
210 x 145 x 12 mm
Vikt
410 g
SAB
Nccb.08
ISBN
9789188925596
Mytomspunna platser i Hälsingland : en guide till några av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål (häftad)

Mytomspunna platser i Hälsingland : en guide till några av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2021-06-10
225
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Mytomspunna platser i Hälsingland" är en reseguide till 55 av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål. Robert Fors, historiker, författare och verksamhetsledare i Loos Koboltgruva, och Viktor Hansson, radiojournalist och författare, har sedan våren 2017 gjort podcasten Historier från Hälsingland. Historier från Hälsingland har sedan gått från att vara en podcast till att bli mer av ett samlingsnamn för ett koncept som, förutom podden, innefattar berättarkvällar, föreläsningar och böcker där de två vännerna och kollegorna grottar ner sig i den historik och folktro som omger Hälsingland. Det handlar om mord, sägner, spökhistorier, människoöden och spektakulära händelser. Denna bok du håller i din hand är ett resultat av Robert och Viktors ständiga resa genom Hälsinglands historia, i både vidskepelse och verklighet. Följ gärna Historier från Hälsingland på Facebook, instagram samt historierfranhalsingland.se Följ med på en resa till några av Hälsinglands mest mytomspunna och mystiska platser. Boken Mytomspunna platser i Hälsingland är fylld med spökhistorier, hälsingesägner, mordhistorier och märkliga livsöden med tillhörande beskrivning om hur du själv hittar till platsen. Dessutom innehåller boken massvis med tips på andra saker att se längs vägen. Samt är rikligt illustrerad med vackra bilder från landskapet. En annorlunda reseguide till det mytomspunna landskapet Hälsingland. Läs historien se platsen! Robert Fors och Viktor Hansson har sedan 2017 tillsammans gjort podcasten Historier från Hälsingland där de berättar spökhistorier, sägner och om spektakulära händelser från Hälsingland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mytomspunna platser i Hälsingland : en guide till några av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mytomspunna platser i Hälsingland : en guide till några av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Både spännande och lärorikt
  Nyfiken hälsing, 1 juli 2021

  En annorlunda reseguide med både folktro, sägner, mystik och kriminalhistoria till både kända och mindre kända platser. Jag verkligen älskar upplägget med att läsa historien på plats.

 2. Spännande och intressant
  Cina , 28 juni 2021

  Resehandbok för nyfikna. När du vill ha lite annorlunda tips för din hälsingetur.
  Skrönor, berättelser, sagor och verklighet blandas och beskrivs.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna