Farväl till Buddha : en tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2020-04-20
Förlag
Sjöbergs Förlag
Översättare
Janne Carlsson
Originaltitel
Leaving Buddha
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
390 g
ISBN
9789188927378

Farväl till Buddha : en tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-04-20
269
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen

Vart leder sökandet efter sanning?

Tenzin Lahkpa är 15 år gammal när hans föräldrar lämnar honom till ett lokalt tempel i Tibet som en offergåva. Tenzin inser att han inte kan förändra sitt öde och omfamnar helhjärtat sitt nya liv som munk. Han börjar jaga full upplysning med hjälp av buddhismens läror.

Han tar sig från sitt lilla tempel till det berömda Potalapalatset i Lhasa, där han lär sig djupa mysterier inom tibetansk buddhism. Hans längtan att studera under Dalai Lama är så stark att han flyr från Kina via en strapatsrik 300-milavandring över Himalaya - barfota, utan extra utrustning, ombyte eller pengar. Hans dröm blir verklighet när han en dag tas in under Dalai Lamas vingar.

Men hans önskan att gå djupare bara växer och leder honom till oväntade slutsatser...

Följ den fascinerande, sanna berättelsen om vad som fick en högutbildad tibetanbuddhistisk munk att ta det radikala beslutet att lämna Buddhas läror och sitt tempel för att följa Jesus Kristus. Du kommer att förstå varför andra munkar ville se honom död innan han fick möjlighet att sprida sin berättelse till andra.

Farväl till Buddha vågar exponera tibetanbuddhismens dimhöljda värld, med dess läror, invecklade sedvänjor och oroande hemligheter. Tenzin har en berörande historia om sökande efter sanning, vägen mot upplysning och hur ingen är utom räckhåll för en kärleksfull Gud.

Om författarna
TENZIN LAHKPA är en före detta tibetanbuddhistisk munk som numera leder en kristen husförsamling i Kina och hjälper tibetaner att få den hälsovård de så väl behöver.

EUGENE BACH har skrivit eller varit medförfattare till flera böcker om den underjordiska kyrkan i Kina, Nordkorea och Iran.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farväl till Buddha : en tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Farväl till Buddha : en tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken saknar fakta.
    Nina Westberg, 16 september 2020

    Boken är skriven i romanform utan särskilt mycket fakta om hur tibetanerna lever. Står mycket om Tenzins tid som munk i klostret men nästan inget om vad som står i deras skrifter utan bara om Buddha. Jag har läst ett tidningsrepotage om honom och där förklarar han till ex att orsaken till att dom hade en målning av en blodtörstig demon vid dörren var att dom hoppades att denna skulle skrämma bort inkräktare - både mänskliga och andliga men det förklaras inte i boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna