Botan - Allas gröna rum (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-04-06
Förlag
eddy.se ab
Dimensioner
275 x 215 x 20 mm
Vikt
855 g
SAB
Uf:bf
ISBN
9789188929402
Botan - Allas gröna rum (häftad)

Botan - Allas gröna rum

Häftad, Svenska, 2021-04-06
379
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alldeles intill Östersjöns brusande hav i skydd av den medeltida stadsmuren runt Visby ligger DBW:s Botaniska trädgård, i folkmun benämnd "Botan".

Trädgården anlades 1855 och är idag en av Visbys mest populära sevärdheter. Med ständig vattentillförsel från klinten skapas här idealiska förutsättningar för allt växande. Som titeln "Botan - Allas gröna rum" antyder, är denna trädgård helt fritt tillgänglig för alla. Här finner man skiftande "rum" för vitt skilda tillfällen och sinnestillstånd; till gagn för själslig påfyllning, bildning, umgänge och njutning.

Trädgården visas här genom en riklig fotografisk gestaltning av Tommy Söderlund. Under sin bana som professionell fotograf har han bott och arbetat i närheten av "Botan" och har med denna erfarenhet lyckats fånga trädgårdens många skepnader och stämningsfulla uttryck. Lasse Pettersson, som i mer än 20 år arbetat som trädgårdsmästare i "Botan", delar med sig av sina personliga reflektioner.

Bakgrundstexter är författade av Lennart Lindgren och Carina Johansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Botan - Allas gröna rum
  2. +
  3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »