Fänrikshjärta : en bok om att vara högkänslig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om barnen på Nilaskolan (del 8)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2020-03-01
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag
Medarbetare
Ståhlberg, Anna (red.) / Lärk Ståhlberg, Anna (form)
Illustratör/Fotograf
Mattias Andersson
Dimensioner
210 x 155 x 11 mm
Vikt
267 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188933287
Fänrikshjärta : en bok om att vara högkänslig (inbunden)

Fänrikshjärta : en bok om att vara högkänslig

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-01
219
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Saga är 12 år, bor med sin pappa som jobbar mycket och inte förstår henne. Han tycker att hon inte ska grubbla så mycket, inte gråta så mycket och bli lite tuffare. Så som han själv är. Pappa vill bara Sagas bästa, men Saga är som hon är. Hon är högkänslig, hon tänker mycket och tycker själv att hon kan se och förstå det osagda. Hon får höra att hon är cool som kan läsa tankar men själv tycker hon mest att det är jobbigt att veta om allas problem. Mest av allt skulle hon bara vilja fokusera på Henry, men han är förmodligen inte intresserad av henne för Elsa går ju i klassen och alla killar gillar Elsa. Saga tyr sig till sin farmor, som förstår henne. Trots två generationer mellan dem, är de bästa vänner.

Jag kan se saker. Höra saker. Jag kan känna de rädda och ledsna tankarna som inte är mina. Jag kan se de varma känslorna, de som ni inte vågar säga att ni har. Jag kan höra tystnaden, det som ni inte säger. Jag tänker nog för mycket och småpratar för lite. Jag gråter också för mycket. Jag gråter när jag blir arg, och när jag blir glad. Andra säger att jag är löjligt känslig, då skäms jag. Men farmor säger att det finns fler som jag. Jag tycker mycket om min farmor. Hon är min bästa vän. Farmor bor i en annan värld. En värld av dofter och färger. Varje tisdag åker jag till den. Jag älskar att kliva in i hennes värld.

"Fänrikshjärta" handlar om att gå i skolan och vara en av de känsliga eleverna. Om att högkänslig inte är samma sak som överkänslig, utan bara en spegling av hur samhället ser på utåtriktade personer.

Boken är tänkt som ett stöd till lugna tänkande ungar som känner mycket och till deras familjer samt till skolpersonal.

Detta är en viktig bok som tydligt beskriver hur världen kan upplevas ur ett högkänsligt barns perspektiv. Författaren beskriver hur det snabbt kan vända när vi ser till att ha människor omkring oss som stöttar oss, och som vi kan prata med. Sagas relation till sin farmor är också väldigt fin speciellt hur hon beskriver känslor som som något som går över. Boken innehåller känslohantering, kunskap om känslor och hur de fungerar.
När barn (och därmed föräldrar) tidigt förstår att vi alla är olika kan vi skapa en värld bortom normalitet där vi alla får vara mer av de vi verkligen är och använda våra särskilda förmågor som gåvor istället för att se dem som hinder. /Malin Sandell, www.hogkanslighet.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fänrikshjärta : en bok om att vara högkänslig
 2. +
 3. Mollys tunga ryggsäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mollys tunga ryggsäck av Malin Roca Ahlgren, Maya Roca Ahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fänrikshjärta : en bok om att vara högkänslig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och klok
  -, 3 december 2021

  Saga är 12 år, hon kan känna när andra är rädda eller ledsna. Hon bor hemma hos sin pappa, men han förstår inte Saga så bra. Hon gråter mycket, några säger att hon är löjligt känslig. Hos farmor, som är Sagas bästa vän, känner hon sig hemma. Det är som att farmor bor i en annan värld, en värld av färger och dofter.

  Saga är högkänslig. Highly sensitive person, HSP. Det är inte samma sak som överkänslig. Att vara högkänslig i skolmiljö kan vara en utmaning, och Fänrikshjärta handlar ... Läs hela recensionen

 2. Fin bok om högkänslighet

  AC (mamman):
  Vi har läst en fin och tydlig bok om högkänslighet. Fänrikshjärta heter den och handlar om 12 åriga Saga som bor med sin pappa. Hon är högkänslig och det betyder att man tar in allt mer intensivt än andra. Man känner mer än många andra, läser av mer än många andra, känner dofter starkare och känner material starkare än andra. Saga kan förstå det som är osagt och detta gör henne ofta väldigt trött. Att sitta i matsalen i skolan är en pers för henne och hon får ofta ta med sig ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malin Roca Ahlgren