Brudnäbben (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-05-15
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag
Medarbetare
Nöjd, Desirée (red.) / Lärk Ståhlberg, Anna (form)
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
706 g
SAB
uHc
ISBN
9789188933331
Brudnäbben (inbunden)

Brudnäbben

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-05-15
159
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det är sommarlov och året är 1974. Radion spelar discomusik och Svensktopps-låter, televisionen har bara två kanaler och det har börjat bli poppis att rida på ridskola.

Jenny, 13 år och hennes bästis Fia åker till Ekehovs slott på ridläger men det som skulle bli en ljus och glädjefylld vecka, utvecklar sig till något helt annat. Det vilar ett hotfullt mörker över den drömlikt vackra gården som ger Jenny kalla kårar i sensommarvärmen. Vem är kvinnan i fönstret? Vad är det den stränga ridläraren är så rädd för? Och vad var det som hände på slottet för tvåhundra år sen, som ingen vill prata om?

Jenny dras motvilligt in i ett historiskt drama och börjar inse att hon inte hamnat på Ekehov av en slump. Hon ser tecken som förebådar något fasansfullt, samtidigt som hon måste hantera sin svekfulla väninna och de lömska intrigerna i gruppen av tonåringar.

Men där finns även de älskade hästarna, magiska ögonblick, äventyrliga ridturer och en växande insikt hos Jenny om att man ibland måste våga göra det man är allra mest rädd för.

Om författaren Elisabeth Sommarström
Elisabeth växte upp utanför Västervik och började rida på Målserums ridskola 1971. Efter gymnasiestudier på lantbruksskola arbetade hon hos flera olika tävlingsryttare, uppfödare, gick som jockeylärling och instruktörselev. Med tiden hamnade hon i Stockholm och valde en annan yrkesbana. Idag är hon verksam som hudterapeut och efter en ridolycka som resulterade i en bruten rygg, väljer hon idag hästarna hon rider med omsorg. Elisabeth har genom åren haft flera egna hästar och den senaste är nu 24 år men pigg och glad som en unghäst. Receptet för ett långt hästliv, är enligt Elisabeth att hästar ska ha roligt, mycket utevistelse och omväxling i arbetet. I sitt liv har hon haft många och nära relationer med förutom hästar även hundar och katter och hennes nu vuxna dotter delar hennes stora djurintresse. Elisabeth debuterade med boken "Ponnyn som kunde skratta och gråta" 2018 på Kikkuli Förlag. Boken har kritikerrosats av flera recensenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brudnäbben
 2. +
 3. Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök av Neil Gaiman (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brudnäbben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Brudnäbben e spökhistoria
  Nina Hansson , 6 januari 2022

  Jag har läst "Brudnäbben en spökhistoria" av Elisabeth Sommarström, utgiven av Kikkuli förlag. Boken är skriven för 12-15 år. Hon har tidigare gett ut "Ponnyn som kunde skratta och gråta" genom samma förlag. Författaren har kombinerat en hästbok och spökhistoria i ett. Denna historia är riktigt spännande och den förmedlar också det underbara med att vara med hästar. Man önskade man var med där, bland uteritter och hästskötsel. Författaren lyckades också på ett bra sätt förmedla hur det känns ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Sommarström

 • Ponnyn som kunde skratta och gråta

  Elisabeth Sommarström

  Jonna är en helt vanlig ponny. Eller nästan i alla fall. För länge sedan var hon människa och då hette hon Fanny. Men en tragisk olycka ledde till helt nya förutsättningar. I boken får vi följa Fannys nya liv som ponny. Boken handlar om relationen...