Liv, demonen & änglarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om barnen på Nilaskolan (del 10)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2021-11-01
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag AB
Medarbetare
Lärk Ståhlberg, Anna (red.) / Lärk Ståhlberg, Anna (form)
Illustratör/Fotograf
Carl-Marcus Ramstedt
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
285 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188933652
Liv, demonen & änglarna (inbunden)

Liv, demonen & änglarna

Inbunden,  Svenska, 2021-11-01
209
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Liv är en glad tjej som går i skolan, älskar att sjunga och spela med vännerna Ivar, Hedda och Amanda. När hon sjunger är det som att små änglar hjälper henne att skapa melodier i huvudet. Men så en dag finns inte änglarna kvar och i stället har en demon börjat göra henne sällskap.
Det här är en bok om Liv som en dag helt plötsligt inte tycker om sitt liv och kämpar med sin demon, tills hon får veta varför det blivit så ...

Utdrag ur texten:

Hon virade sin ljusblå halsduk om sig lite hårdare och drog ner mössan, som var i samma färg. Snart hemma. 123, 124, 125. Hon kunde se att hennes lägenhet syntes bakom träden. 132, 133, ... Hon skulle dricka te och äta en macka när hon kom hem, tänkte hon. Och sen skriva ner texten på den nya låten så att hon inte glömde bort den. Hon hade ett block som det stod Livs låtar på. Kanske skulle hennes mamma få en ny låt i julklapp? Vilken bra idé! Liv kände sig glad över tanken och skyndade sig hemåt. 144, 145, ... snart sista steget. Hon visste att det skulle vara exakt 150 steg mellan skolan och hemmet. Det hade hon räknat flera gånger på sista tiden. Men hon hann inte ens komma ut ur hissen förrän något jättekonstigt inträffade.

Sagt om:

Äntligen finns en bok om PANS till barn och unga. Den här boken har vi väntat på. Berättelsen om Liv drabbar djupt i hjärtat och jag vill lyfta Liv ur berättelsen och säga att det kommer bli bättre då när hon mår som sämst. Runt om i Sverige och världen finns många barn som liksom Liv hastigt insjuknar med många och svåra symtom. Jag tror att den här boken kommer ge igenkänning, bekräftelse, hopp och minskad känsla av att vara ensam för många barn med PANS. Jag tror den kommer leda till ökad förståelse och kunskap från omgivning, som vi så väl vet behövs. Till dig som är ung och sjuk i PANS eller till dig som är syskon till någon med PANS, vi är många som känner er kamp, det kommer bli bättre.

/Katrin Pettersson, SANE

"En otroligt viktig bok, både som igenkänning och validering. Boken kan hjälpa till att lägga pusslet och ta bort skulden barnen ofta bär på och bidra till att öka kunskapen och medvetenheten."

/Familjen Brännmark Willekens

"Informativ och viktig bok som belyser en ovanlig sjukdom."

/Emma Sjöberg, lärare

"En mycket bra text! Kommer säkert att vara både en tröst och ge en igenkänning. Samtidigt en uppmuntran att gå vidare i vården, som vi ju vet är så viktigt."

/Henrik Pelling, läkare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Liv, demonen & änglarna
  2. +
  3. Kamouflageprinsessan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kamouflageprinsessan av Malin Roca Ahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Roca Ahlgren