Hållbara Hatten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2023-06-15
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag AB
Medarbetare
Johansson, Nelly (red.) / Sandström, Anna (form) / Lärk Ståhlberg, Anna (form)
Illustratör/Fotograf
Anja Park
Dimensioner
265 x 225 x 8 mm
Vikt
371 g
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789188933980
Hållbara Hatten (inbunden)

Hållbara Hatten

Inbunden,  Svenska, 2023-06-15
188
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barnen på förskolan Hållbara Hatten funderar över var äggen de äter till frukost kommer ifrån. Detta får du läsa om i denna bok, som bygger på att pedagoger och barn tillsammans är nyfikna, öppna och reflekterar över hur de kan lära av varandra för att tillsammans skapa ett mer hållbart samhälle ur både ekonomisk, ekologisk och socialt hållbarhetsperspektiv. Boken är även tänkt som ett stöd till pedagoger och vårdnadshavare som vill förmedla en positiv framtidstro istället för att skapa klimatångest som äldre barn och vuxna oftast drabbas av. Att uppmuntra barn till handlingskompetens, att det spelar roll vad vi gör, att alla kan se över vår vardag och att alla kan göra något för att göra skillnad, det är vad denna bok försöker förmedla.

Boken är skriven av Bibbi Larsliden som undervisar på Förskollärarprogrammet på Örebro universitet och som har ett särskilt intresse för frågor om hållbar utveckling. Dessa komplexa frågor är inte enkla, men oerhört viktiga att samtala om i förskolan. Boken är granskad av sakkunniga inom hållbar utveckling vid Örebro universitet. De yngsta barnan kan med fördel samtala omkring bilderna och dela upp boken i flera lässtunder. Boken är utmärkt att använda i undervisningssyfte.

Välkomna till Hållbara Hatten!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbara Hatten
  2. +
  3. Boken som ABSOLUT inte ville bli läst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken som ABSOLUT inte ville bli läst av David Sundin, Caroline Linhult (inbunden).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »