Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2022-04-27
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
190 x 148 x 25 mm
Vikt
396 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789188939821

Sagor för Dig som kanske blivit lite för vuxen

(8 röster)  |   Läs 6 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-04-27
225
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Har du en känsla av att livet är krångligare och mer allvarligt än det skulle behöva vara? Längtar du efter mer magi i tillvaron?

I din hand håller du en brokig samling berättelser som i sagans form påminner dig om andra, mer befriande perspektiv som väntar på att upptäckas, men som lätt glöms bort bland tillvarons viktigheter.

De 21 sagorna har sitt ursprung i alldagliga situationer, som många kan känna igen sig i, kryddade med humor, magi och reflektioner kring livet. Var och en beskriver ett uppvaknande ur någon inre villfarelse som leder till att huvudpersonen befrias en aning, bejakar mer av sig själv och livets själsliga dimensioner. Det är de små vardagssituationerna som i all sin oansenlighet kan vara avgörande för en människas fortsatta väg.

Efter varje saga följer förslag på perspektiv som man kan experimentera med under dagen. Leka skulle man kunna säga, om man ser de inre rummen mer som en lekstuga och mindre som en skola för uppfostran.

Tove Noxfeld ser sig som en inre-frid-ambassadör, med naturen som främsta inspirationskälla. Hon drivs av en önskan att göra tillvaron enklare, klarare och lite mer magisk. Genom meditation, yoga och ord vill hon visa vägar till fler platser i varandet, där man inte behöver tro på allt som tankarna föreslår och där de stora sammanhangen får bli en del av vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagor för Dig som kanske blivit lite för vuxen
 2. +
 3. Ängeln, banditen och geniet : vill inre vägledare altlid väl?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ängeln, banditen och geniet : vill inre vägleda... av Stefan Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sagor för Dig som kanske blivit lite för vuxen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspiration till självreflektion
  Alice, 17 augusti 2022

  Varje kapitel i Toves bok känns som en finurlig inbjudan att se sig själv och omvärlden med andra ögon.
  Det går fint att börja var som helst i boken och jag uppskattar att läsa om berättelserna. Jag känner mig hemma i den vardagens magi som boken gestaltar på olika sätt i varje berättelse. Nu har jag lämnat ett ex av boken på landet mitt på soffbordet.

 2. Perfekt till present
  LA, 8 juni 2022

  Underbara berättelser som efter varje kapitel ger oss en tankeställare till hur vi förhåller oss till livets olika spännande dagar.

 3. Perfekt presentbok
  Anna, 1 juni 2022

  Underbar bok som på ett intelligent och lättillgängligt sätt förmedlar uråldrig visdom. En mångfacetterad bok där de fina sagorna kan läsas om och om igen. Rekommenderar den varmt!

 4. Sagor är alltid tänkvärda
  Lindacarina, 31 maj 2022

  Boken är rolig att läsa, ger eftertanke på många positiva sätt , alltid nyttigt att få tänka lite , Tove har hittat bra verktyg till eftertanke till varje kapitel så bra, fantastisk målande och vacker .

 5. Livsvisdom
  -, 31 maj 2022

  Orden är målade med en konstnärs tankar. Enkel och lättläst men ger så många reflektioner av klokhet. En bok jag kommer att läsa om och om igen. Bara för att jag återigen vill dyka in och njuta, reflektera se nya perspektiv. Flummigt? Nej det är den verkligen inte

 6. Hjärtat sjunger mjukt på en utandning

  Varje gång jag läser Toves sagor är det som att orden stryker min kind och får alla tankar att landa. Jag blir lugn, hoppfull samtidigt som livet känns mer levande. Ofta tar Toves berättelser form i naturens mjuka mossa, i en magisk glänta och får världen att ljusna i känslan av att allt ordnar sig. Snart gryr en ny dag i paradiset.

Visa alla 6 recensioner