Vandringar på Skåneleden : En upplevelseguide till naturen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (23.8 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-27
Förlag
Polaris Fakta
ISBN
9789188953179

Vandringar på Skåneleden : En upplevelseguide till naturen E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2019-02-27
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nu som e-bok med georefererade kartor!

Ut och njut av Skåne! Vad är det egentligen som händer när vi kliver i kängorna och ger oss ut i naturen? Klart är att vandring får oss att må bättre, både fysiskt och psykiskt. Är det luften, tystnaden eller närkontakten med årstidernas skiftningar? Närvaron i nuet? Oavsett vilket är det ett faktum att vandringsintresset ökar starkt. Och naturupplevelserna finns ofta närmare än vi tror.

Vandringar på Skåneleden En upplevelseguide till naturen ger dig en praktisk grund inför egna vandringar utmed Skåneleden, beskriver Skånes skiftande natur och vad man ska tänka på när man rör sig i landskapet. Boken innehåller turtips utifrån olika teman med tillhörande kartor, till exempel vardagsäventyret en natt mitt i veckan, fysiskt utmanande turer och viltskådning. Den ger dig också tips på vackra och roliga upplevelser utmed leden som passar extra bra för dig som vandrar med barn eller hund.

Just i år fyller Skåneleden dessutom 40 år en jubilar som idag erbjuder inte mindre än 120 mils vandring av olika karaktär och som ständigt lockar allt fler besökare.

Författarna: Frilansjournalisten Caroline Alesmark och naturvägledaren Kenneth Joelsson har tidigare skrivit guideboken Vandra Skåneleden och appen Vandra i Skåne. Caroline har även gett ut boken Gåtfulla Skåne. Kenneth arbetar med ledutveckling och guidade vandringar.

E-boken innehåller länkar till georefererade kartor, som visar din aktuella position på kartan där även den föreslagna rutten finns markerad. För att använda georefererade kartor behövs en kart-app i telefonen eller läsplattan. Det finns alternativ att välja mellan, men vi rekommenderar Avenza Maps som finns att ladda ner gratis på vanliga app-stores, såsom ITunes och Google Play.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna