Påsatt och avskärmad : i en uppkopplad värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2019-09-04
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
217 x 140 x 15 mm
Vikt
354 g
SAB
Bv,Pu:do
ISBN
9789188953209
Påsatt och avskärmad : i en uppkopplad värld (inbunden)

Påsatt och avskärmad : i en uppkopplad värld

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-04
78
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mobilen må se liten och oskyldig ut, men den dominerar och stöper om våra liv. Medan skärmlivet är härligt kravlöst känns den analoga verkligheten ansträngande och, när den står på egna ben, som ett abstinenstillstånd. Våra uppmärksamhetsspann är minimala och våra ständigt retade sinnen måste få svajpa och klicka för att vi inte ska bli frustrerade.

Hur kunde det bli så här? I Påsatt och avskärmad undersöks det allmänt accepterade missbruket av mobilen. Boken är en svidande vidräkning med skärmsamhället och en ögonöppnare för blåögda mobil-junkies. Förstå hur den digitala världen har omdefinierat villkoren för våra sociala liv och möjliggjort en social kontroll som saknar motstycke. Hur allt det vi känt som sanningar plötsligt är relativt och åsikter är det nya svarta.

Nanna Gillberg är forskare i företagsekonomi vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och föreläser om digitalisering, jämställdhet och arbetsmiljöfrågor. Hennes forskning fokuserar på hur digitalisering och medialisering påverkar normer och värderingar, socialt klimat och ekonomiskt värdeskapande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Påsatt och avskärmad : i en uppkopplad värld
 2. +
 3. Den glömda armén : Norge - Sverige 1939-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den glömda armén : Norge - Sverige 1939-1945 av Anders Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 153 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Påsatt och avskärmad : i en uppkopplad värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. På pricken, underhållande och hög igenkänningsfakt
  jieee, 30 oktober 2019

  Den här boken skildrar vårt mobilberoende och hur det påverkar oss på ett väldigt underhållande sätt! Hög igenkänningsfaktor i beskrivningen av hur vi umgås och beter oss och intressant analys av samhället med våra skärmar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nanna Gillberg

 • Jag har aldrig märkt att kön har haft någon betydelse

  Nanna Gillberg

  Jämställdheten har gått för långt, hävdar vissa. Vad som menas med för långt är, som alltid, en definitionsfråga. Kvinnor i Sverige får rösta, öppna bankkonto, räknas som vuxna och vistas utomhus utan en manlig släkting. Samtidigt visar metoo-röre...

 • Uppmärksamhetssamhället

  Nanna Gillberg

  Festen pågår medan gästerna instagrammar bilder på sig själva ackompanjerade av bildtexter om hur roligt de har. Maten kallnar medan fotot på den läggs upp på Facebook. Föreläsaren på scenen drar sin presentation medan publiken interagerar med twi...