Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fundament-serien
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2020-05-07
Förlag
Tukan förlag läromedel
Illustratör/Fotograf
Anna Viktorsson
ISBN
9789188955074
Fundament Geografi 8 (häftad)

Fundament Geografi 8

Häftad Svenska, 2020-05-07
165
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fundament-serien är ett nytt basläromedel i SO-ämnena för högstadiet. Serien utgår från läroplanens centrala innehåll och ger grundläggande kunskaper i respektive ämne. Serien är ett språk- och kunskapsutvecklande läromedel och ger bra grund för fortsatta studier på gymnasiet.

Varje bok inleds med en genomgång av lässtrategier och en metod för att bedöma källor.
Varje kapitel inleds med vad eleven kommer att få lära sig och den löpande texten är indelad i korta stycken. Texten är lätt att förstå och förklarar istället för att förenkla. Varje kapitel avslutas med en ordlista där viktiga begrepp förklaras.

Fundament Geografi 8 utgår ifrån det centrala innehållet i Lgr 11 och omfattar delarna om jordens population, orsaker till ohälsa och fattigdom, försörjning och handelsmönster samt hur faktorer som klimat och naturresurser påverkar. Metoder för insamling av geografisk data finns också med, liksom ett fördjupande kapitel om Oceaniens och Nordamerikas regioner och namngeografi.
Den berättande texten inbjuder till dialog med läsaren och kompletteras av klargörande läsförståelsefrågor, förklaringar av centrala begrepp, ordlistor, lässtrategier och en smart manual för källkritik. Boken är fylld av informativa kartor och tankeväckande illustrationer och fotografier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fundament Geografi 8
  2. +
  3. Fundament Geografi 9

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fundament Geografi 9 av Ingemar Wiklund (häftad).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingemar Wiklund