Tyst! : om hoten mot yttrandefriheten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2020-04-21
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Frisk, Anneli (form)
Vikt
558 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789188959607
Tyst! : om hoten mot yttrandefriheten (häftad)

Tyst! : om hoten mot yttrandefriheten

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-04-21
132
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Yttrandefriheten har inte varit så här hotad på länge. En mänsklig rättighet och själva fundamentet för demokratin påstås vara för fri, folk måste skyddas från ord.

Bakom hoten lurar många olika slags makthavare: den mäktiga mediebranschen som ser makt, pengar och inte minst tolkningsföreträde försvinna allt mer då sociala medier revolutionerat det fria ordet, radikala islamister, upphovsrättsindustrin, olika minoritetsgrupper och människor som tycker att rätten inte att bli kränkt trumfar rätten för alla att säga vad du tycker.

Hoten kommer i många olika skepnader. Allt från ny lagstiftning, reviderad gammal och EU-direktiv till deplattformering, förtalsmål och en allt mer utbredd självcensur. Vi kan aldrig ta yttrandefriheten för given. Inte ens i Sverige. Gör vi det kommer vi under det ögonblick vi tittar bort förlora den frihet de nu sedan länge döda kämpade för att vi skulle få njuta av.

Boken heter Tyst! för oavsett vilka skäl de om vill inskränka yttrandefriheten har är det gemensamma målet att man vill tysta andra människor. Men vem försvarar yttrandefriheten idag? Om inte debatten ökar, om inte fler människor engagerar sig i det fria ordets fortsatta överordnade betydelse i det demokratiska samhället kommer vi innan vi ens förstod vad som hände ha en verklighet där de som vill tysta andra kommer ha lyckats, en liten bit i taget.

Jag hoppas att den här boken väcker fler människors engagemang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tyst! : om hoten mot yttrandefriheten
  2. +
  3. Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap av Mats-Eric Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tyst! : om hoten mot yttrandefriheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok för allmänheten
    Nils Enar Christer Jendrén, 18 december 2020

    Lite tungläst i början men ju längre in man kommer desto mera intressant blir den. Den beskriver väl hur media samt myndigheter försöker att tysta befolkningen genom div lagar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rebecca Weidmo Uvell