Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2020-10-05
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
170 g
SAB
Cnb,Dopb
ISBN
9789188959645
Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser (häftad)

Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-10-05
229
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
- Hon saknar barnbarnen, hälsa dem, väser jag. Kvinnan blir djupt berörd. Jag fylls av en mäktig känsla. Seansen är fullsatt och allas blickar är riktade mot mig. Det är bara ett problem. Jag är en bluff. Jag kan inte prata med andar.

Följ med på ett spännande och överraskande reportage i en industri som verkar i korsningen mellan alternativmedicin, yoga och spöktro. En industri som växt kring den nyandliga våg av spöktro som svept över Sverige. Med flera teveprogram, magasin och hälsomässor runt om i Sverige med andar och medium som tema finns stora pengar i rörelse både för stora och små företagare med spiritistiska förtecken.

Journalisten Alexander Bygdén bestämmer sig för att ta reda på hur pass enkelt det faktiskt kan vara att tjäna pengar genom att låtsas tala med andar. Han bestämmer sig att wallraffa och utge sig för att vara ett medium. Resan går via källarseanser, andliga kursgårdar och telefonspågummor för att sluta med en storseans i ett Folketshus med en fullsatt och köpvillig publik.

Bokens författare frilansjournalisten Alexander Bygdén har bland annat arbetat på Sveriges Radio, Expressen/GT och Sveriges Television. Numera ägnar han en stor del av sin tid åt att opinionsbilda och folkbilda för att stoppa psykisk ohälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser
 2. +
 3. En tidlös bok om Yoga - Ursprung, tradition, praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt En tidlös bok om Yoga - Ursprung, tradition, pr... av Basile Catomeris (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mötestaktik?
  Britt-Mari , 21 oktober 2020

  Bra journalistikarbete men hela ämnet är för svagt utvecklat. Är inte andlig men ville läsa boken för att få bekräftat, att mycket faktiskt är bluff och taktik.

 2. Den här boken överraskar
  Lena Carlsson , 5 oktober 2020

  Är du tveksam till om andevärlden finns, att det finns personer som kan kommunicera med andar, är du nyfiken, tveksam?
  Spelar ingen roll hur det förhåller sig, den här boken är lättläst, charmig, innehåller humoristiska beskrivningar och har ett avslut som går att jämföra med en riktigt bra "feelgood" bok.

  Har du inte lyssnat på dokumentären "När Manchester United mötte Laxå IF" i riksradion så gör det så får du mer av "feelgood".

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alexander Bygdén

 • Vända på varje sten

  Alexander Bygdén

  Trots att Socialdemokraternas block efter valet 2022 får lämna ifrån sig makten hamras budskapet in från många håll om ett lyckat val. Socialdemokraterna gör sitt näst sämsta val någonsin med 30,33 procents väljarstöd. Tiden med över fyrtio procen...

 • Padelkriget

  Alexander Bygdén

  Padel har kommit för att stanna. Det blir svårare och svårare att boka tid i kommunens Österköping kommuns padelhall. Men så hittas en person mördad i ett omklädningsrum. Mordvapnet - Ett padelracket. Samtidigt trappas konkurrensen upp om vem som ...