Sommaren på kanalen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2021-08-13
Förlag
Etta
Översättare
Jan Hultman, Annika H Löfvendahl
Originaltitel
Three Women and a Boat
Dimensioner
179 x 111 x 25 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789188979582

Sommaren på kanalen

(30 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-08-13
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Varm feelgood om oväntad vänskap och nystarter

Två främlingar bryter sig in i en kanalbåt för att rädda en ylande hund. Eve, som precis avslutat en händelserik karriär och försöker anpassa sig till det nya livet med lediga dagar, och Sally som dagen innan berättat för sin man att hon vill skiljas efter 25 års äktenskap.

Men hunden lyckas fly innan de hinner fånga in honom och plötsligt står ägaren till båten framför dem. Det visar sig att hunden inte alls behövde räddas och att det snarare är båtägaren Anastasia som behöver hjälp. Hon letar nämligen efter någon som kan ta båten upp längs Englands kanaler medan hon själv genomgår cancerbehandling.

Deras möte verkar nästan ödesbestämt och de ger sig snart ut på en tre månader lång båttur i kanalerna. Det blir en resa full av utmaningar som får kvinnorna och hunden på båten att sakta men säkert närma sig varandra.

Sommaren på kanalen är en varm och upplyftande berättelse om oväntad vänskap, och om att det aldrig är för sent att ge sig ut på nya äventyr.

"En varm och livsbejakande historia om nya och oväntade vänskaper" - Femina

"Livsbejakande och varm historia om att hitta oväntad vänskap - och att våga kasta loss. En roadtrip med kanalbåt och sällskap kan förändra det mesta." - Göteborgs-Posten, Maria Näslund

"... en livsbejakande och mycket mänsklig roman om oväntad vänskap och att det aldrig är för sent för ett äventyr." - BTJ-häftet nr 23, 2020, Hanna Gunnarsson

Anne Youngson debuterade vid 70 års ålder med Vi möts på museet, som nominerades till en rad prestigefyllda priser. Sommaren på kanalen är hennes efterlängtade andra roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sommaren på kanalen
 2. +
 3. Som i ett vykort

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som i ett vykort av Sofia Rutbäck Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sommaren på kanalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jobbig
  Gudrun , 4 maj 2024

  Ingen bok jag vill rekommendera. Handlingen var lite för jobbig med vinklingar hit och dit. Kändes lite rörig och jag hade lie svårt hålla reda på alla ortsnamn,

 2. Långsam
  Voko (Gävle), 24 februari 2023

  Storyn kändes lika långsam som båtarna som trafikerar kanalen. Ändå var det något som fick mig att fortsätta följa damernas resa.

 3. Båtar och kanaler
  Inger Westerlund, 20 februari 2023

  Underbart att följa med de här färgstarka personerna på en kanaltur. Intressanta personligheter och roligt att läsa om alla slussningar som jag har en liten erfarenhet av på Göta Kanal.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anne Youngson