Minnen och fantasier - Lättlästa noveller (Lättläst) (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (90.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marika Bergström
Utgivningsdatum
2022-08-26
Förlag
LL-förlaget
ISBN
9789188993366

Minnen och fantasier - Lättlästa noveller (Lättläst) Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-08-26

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
De lättlästa novellerna i Minnen och fantasier är skrivna av sju deltagare i skrivargruppen på Kulturcentrum Skåne i Lund, en kreativ kulturarbetsplats för personer med intellektuell eller kognitiv funktionsvariation. Gruppen har under flera år fördjupat sig i skrivande i olika genrer. Det senaste året har de fokuserat på noveller och arbetat utifrån olika teman som minnen, kärlek, rädsla, sorg och fantasi.

Skrivargruppen har letts av kulturpedagogen Jenny Friman, författare till boken Bokcirkel i lättläst, och skrivpedagogen Åsa Söderling. Resultatet är nio noveller med tydliga författarröster och stor bredd i både stil, genre och lättlästnivå. En samling där de flesta läsare kan hitta något som väcker läslust!

"Vår övertygelse är att personer med kognitiva/intellektuella funktionsvarianter har mycket att tillföra kulturlivet och att konstnärligt skapande befrämjar kreativitet och utveckling hos var och en." Kulturcentrum Skåne.

Boken innehåller även korta texter där varje författare ger sina tankar om skrivande och tips till andra som vill börja skriva. Författarna i gruppen är Malin Andersson, Jossan Antonsson, Peter Arneson, Elias Edén, Eva Henriksson, Tove Larsson och Alice Lundh Papiernik.

Lättlästnivå: 2 - lättare och 3 - lätt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna