Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Emma Sköld (del 8)
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2020-05-25
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
218 x 144 x 29 mm
Vikt
605 g
SAB
Hc
ISBN
9789189007475

Mytomanen

(110 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-25
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor

Nu kommer äntligen den åttonde delen i serien om den omtyckta kriminalinspektören Emma Sköld - Mytomanen. Sofie Sarenbrant bjuder på sommarens mest spännande deckare, missa inte denna!

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Mytomanen, den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på? Samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant firar tio år som författare med en intrig som skulle kunna vara hämtad direkt från dagens löpsedlar.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mytomanen
 2. +
 3. Skyddsängeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Mytomanen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mytomanen
  - (Hovås), 24 januari 2021

  Långrandig. Inte så bra som tidigare böcker och ganska förutsägbar. Känns som om boken tvingats fram med ett deadline som hotade.

 2. En fullpoängare
  veronicas_bok_bak_liv, 8 november 2020

  Denna bok är del 8 i serien om kriminalinspektören Emma Sköld. I korta drag handlar boken om att pojke hittas död i skogen, rejält tilltygad - detta är dagen efter skolans orienteringsdag. Man börjar misstänka att det är ett ungdomsgäng från Bromma som knivrånat pojken. Emma och hennes team börjar nysta i fallet och det visar sig vara mer komplicerat och invecklat än man trodde från början.

  En så efterlängtad bok från min sida och WOW Sofie levererar ytterligare en fullträff. Boken ... Läs hela recensionen

 3. Spännande och välskriven!

  En favoritkaraktär som återigen briljerar! Spännande men bitvis obehaglig! Rekommenderas varmt!

  Det här är den åttonde boken om kriminalinspektör Emma Sköld. Sedan första boken "Vila i frid" så har jag Längtat efter att läsa vidare direkt efter jag slagit igen boken efter att slutordet är färdigläst. Problemet är att det aldrig funnits någon bok att fortsätta läsa då jag började läsa serien direkten när första boken kom ut. Och inget har förändrats... Jag känner precis likadant efte... Läs hela recensionen

 4. Samhällsaktuell
  Torsten Lantz, 4 september 2020

  En deckarroman som har en berättelse som visar upp dagens samhälle när det gäller unga människor och deras utsatthet för våld. Kriminalinspektör Emma Sköld och de andra i utredningsgruppen är härliga personligheter. Fördel om man läst de tidigare böckerna i serien om Emma Sköld.

  Avsnitten om psykologen Nora i boken är en behållning.

  Slutet av berättelsen kräver en fortsättning.

 5. Spännande och läsvärd
  Ingrid Nettervik, 3 september 2020

  Detta är den första roman jag läsa av Sofie Sarenbrant, men den gav mersmak. Intressant intrig, lagom spännande, engagerande genom att det är en 13-åring som mördats grymt. Bra språk, vilket inte alltid är fallet när det gäller deckare.

 6. Lättläst
  Bokdjungeln , 13 juli 2020

  Måste börja med att ge beröm för det otroligt snygga omslaget, love it! Nu till dess innehåll. Man kastas in direkt i handlingen och det gillar jag. Sen blir man kanske automatiskt mer engagerad när det handlar om barn som är offer. I början kände jag att man bör ha läst de tidigare böckerna i serien om Emma Sköld först, men ju mer in i handlingen man kommer desto mer lär man känna karaktärerna och den känslan försvinner.
  Kapitlen i boken är korta och språket är lättsamt trots att det han... Läs hela recensionen

 7. Inte hennes bästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 juli 2020

  Sarenbrant har till hört en av mina absoluta favoritförfattare ända sedan jag läste hennes debutroman Vila i frid.
  För mig är alltid Sofie ett säkert kort, när jag väl börjat läsa blir jag aldrig besviken. Hon håller en hög och jämn nivå och man får alltid en härlig stunds spännande läsning.

  Mytomanen är inget undantag, dock tycker jag nog inte att den tillhör hennes bästa.
  I den här boken saknar jag lite Sofis styrka, spänningen. Den var inte helt på topp, jag saknade de... Läs hela recensionen

 8. Bra strandläsning
  Mats Pettersson, 3 juli 2020

  Sofie Sarenbrant skriver lättlästa och hyfsat spännande böcker. Efter att ha läst samtliga böcker om Emma Gren och hennes syster i Bromma har jag tappat räkning på alla gånger huvudpersonerna kört över Tranebergsbron. Lite osannolikt blir det när i stort sett alla böcker i serien utspelar sig i det område där huvudpersonens syster bor. Och att hon dessutom alltid är inblandad på ett hörn.

  Jag tycker mycket om böckerna i serien och anser att de är läsvärda. De passar dock bäst en som... Läs hela recensionen

 9. Spännande med en liten tvist i slutet...
  ElinsBokhylla , 20 juni 2020

  Bokens handling är otroligt dyster och obehaglig, ungdomar som rånar och blir rånade, slagna och dödade genom en människas egna handkraft. Det är något som är obehagligt att läsa om, ändå har det på något sätt börjat bli en vana. Att våld och kriminalitet har börjat förekomma i de allt yngre åldrar är tyvärr ingen nyhet men ändå är det uppfriskande att läsa en deckare med just detta tema. Vad som även var uppfriskande var att läsa om oskyldigt misstänkta och hur de personerna blir behandlade ... Läs hela recensionen

 10. Lättläst och underhållande
  Kaffeläsaren, 8 juni 2020

  Mytomanen är den åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har läst alla böcker innan i serien och gillar den. Det är tryggt att läsa en deckare av Sofie, hon håller en hög nivå och man kan vara säker på att få sig en stunds spännande läsunderhållning. Mytomanen är inget undantag, den är lättläst, underhållande och går ruskigt fort att läsa. Den förra boken avslutades med en rejäl cliffhanger så jag nästan satte kaffet i halsen och jag hoppades att det skulle vara det första... Läs hela recensionen

 11. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 juni 2020

  Mytomanen är Sofie Sarenbrants elfte bok, och jag har läst dom alla. Boken är den åttonde delen i serien om polisen Emma Sköld.

  Jag har tyckt om alla författarens tidigare böcker, och den här boken blev absolut inget undantag.

  Även om jag också har tyckt om dom tre övriga fristående böckerna, så tycker jag att serien om kriminalinspektören Emma Sköld är Sofie Sarenbrants bästa böcker.

  Mytomanen utspelar sig i Bromma i Stockholm och handlar bland annat om mordet p... Läs hela recensionen

 12. Spännande!
  millimys_books (Veberöd), 26 maj 2020

  Åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Alltså jag är tagen. Hur lyckas Sofie skapa en ännu mer spännande & svårslagen bladvändare än de första sju?! Ni kan ana att jag älskade den!

  Handlingen kretsar kring Bromma, ett gäng fotbollskillar och deras familjer. En dag hittas en död pojke i närheten av en motionsslinga. Utredningen påbörjas med Emma i spetsen för att få en klar bild av vad som egentligen skedde de där natten mellan 3 och 4:e juni.

  Jag älskar de d... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Sofie Sarenbrant