Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2020-09-28
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
195 x 140 x 23 mm
Vikt
384 g
SAB
Hc
ISBN
9789189007987

Monica Magnus 1966

(11 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-28
69
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1965. Det är lördag och i lägenheten ovanför Arvidssons rör i Uppsala är det fest. I köket står Monica och önskar att alla kunde gå hem. Hon är fjorton år gammal och redan trött på allt sin pojkvän Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte låter henne växa upp. När den åtta år äldre Magnus plötsligt står i dörröppningen och ber henne följa med honom får allt en ny början.

Hemma på Lindsbergsgatan sitter Anna-Britt och väntar på sin dotter. Hon är rädd att Monica ska göra samma misstag som hon själv. Det enda hon vill är att se sin dotter bli självständig och oberoende. Bo i en villa i Kåbo och välja en man som avgudar henne. Kanske till och med bli lycklig.

Monica Magnus 1966 är en sann berättelse om två personer som inte kan hålla sig flytande utan varandra och om den såriga relationen mellan mor och dotter. Det är en roman om den stora kärleken och hur den kan riskera att bränna sönder allt i sin väg.

Ulrika Ewerman är uppvuxen i Uppsala och numera bosatt i Stockholm. Efter att ha levt med skuggan av sin syster över sig genom hela sin uppväxt påbörjade hon ett researcharbete för att hitta svar om vad som egentligen hände sommaren 1966. Resultatet av hennes sökande blev den verklighetsbaserade romanen Monica Magnus 1966 om systern Monica som hon aldrig fick möjlighet att träffa.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Monica Magnus 1966
 2. +
 3. Ormens år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ormens år av Ulrika Ewerman (inbunden).

Köp båda 2 för 156 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Monica Magnus 1966. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Griper tag!!
  Suss, 29 mars 2021

  Mycket bra skriven man lever sig in tiden som var då, gripande och sorglig!
  Läs, historien lever kvar länge efteråt men så är det med verkligheten den överträffar alltid fiktiva berättelser.

 2. Stark och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 21 februari 2021

  Året är 1965 - Monica är 14 år gammal, är på fest och börja tröttna på sin pojkvän Janne. När Magnus som är åtta år äldre dyker upp i dörröppningen och undrar om Monica vill följa med honom, då startar något nytt i hennes liv. Monica och Magnus blir förälskade i varandra men Monicas mamma gör allt för att hindra deras kärlek.

  Denna bok bygger på en sann historia och är skriven av Monicas yngre syster som aldrig fick möjlighet att träffa Monica. Den här boken gick rakt in i hjärtat p... Läs hela recensionen

 3. Mycket gripande
  Stinas_boksida, 3 december 2020

  Boken är baserad på verkliga händelser om författarens syster, som hon själv aldrig fick träffa.

  Monica är 14 år, medan pojkvännen Magnus är 23 år. Det gillas inte alls av mamman. Redan innan var det spänt mellan Monica och mamma, och detta gjorde inte det bättre.
  Enligt rykten ska han ju vara småkriminell.

  Föräldrarna gör vad de kan för att försöka sära på dem, men det gör bara deras kärlek ännu starkare.

  När Magnus ska ner till Turkiet, ber han Monica följa me... Läs hela recensionen

 4. Gripande bok
  Eva J, 27 november 2020

  Tycker om författarens enkla, raka språk och levande skildring av hur det var på 60-talet.
  En gripande bok som man inte kan sluta tänka på.

 5. Läs!
  Tina T, 13 oktober 2020

  Fantastisk fin skildring av förälskelse och den tid den utspelar sig i. Jag kunde inte lägga ifrån mig Monika Magnus. Läs!

 6. 3++
  Bokdjungeln , 28 september 2020

  Detta är en bok som blir bättre allteftersom man läser. Att det är en sann berättelse gör att handlingen blir starkare och man får tillslut svårt att lägga boken ifrån sig.

  Man kan tydligt känna både Monicas önskan om att få vara "fri" samt mammans oro och förtvivlan när hon står maktlös inför sin dotters vilja att få vara med sin kärlek. Jag kommer på mig själv med att sitta och önska om ett lyckligt slut. Om det blir så? Det bör du läsa boken för att få reda på.

  Handling... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ulrika Ewerman