Aurora, beskyddaren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2020-04-24
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Originaltitel
Aurora, beskyddaren
SAB
Hc
ISBN
9789189009271

Aurora, beskyddaren

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-04-24
118
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Aurora, beskyddaren: När solen lyser som starkast mitt ute på Baltiska havet kan vattnet skina lika blått som bladet på en blåklint och lika klart som renaste glas.
Vattnets hemlighetsfulla mörker döljer undervattensriken på de allra djupaste och mest svåråtkomliga platserna. Sedan eoner bor där varelser vilka endast en handfull ovanjordingar har skådat och sedan överlevt för att kunna berätta om.
Nyinflyttad till Gotland från Norra Morsjön i Fagersta får Kaj Lorén en dag kontakt med en av de mystiska havsnymferna under ytan. Då förändras båda deras liv.

Peter Westberg jobbar som egenföretagare, men skriver på fritiden. Han debuterade år 2019 och Aurora, beskyddaren är hans andra bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aurora, beskyddaren
 2. +
 3. Rebecca och Djävulens söner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rebecca och Djävulens söner av Renée Ripman (inbunden).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Aurora, beskyddaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning på djupet
  Andie Lindskog, 30 maj 2021

  Det här med sjöjungfrur är kanske inget jag satt mig in i så värst mycket tidigare. Ett sagoväsen kort och gott, kanske mest förknippat med HC Andersen. Men det här är något helt annorlunda. Aurora räddas av Kaj Lorén efter att hennes värld i havet utanför Gotland förstörts av senapsgas efter världskrigen. Han för henne till en liten insjö, Morsjön, där han försöker ta hand om och beskydda henne. Men egentligen blir Aurora den som beskyddar, och här väcks många viktiga frågor kring människans... Läs hela recensionen

 2. En bok som griper tag i mig!

  Oj, jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta, var jag ska börja. Jag har läst författarens debutbok Europa Pandemus, en dystopi som jag tyckte mycket om. Detta är ju en annan typ av bok, lite fantasy-feelgood. Och det är ju tydligt att han behärskar även denna genrer.

  Trots en lite seg början utvecklade sig boken till en riktig bladvändare. Allt eftersom kände jag mig mer och mer fascinerad av Aurora, jag skulle nästan vilja säga att jag blev lite besatt av henne.

  Peter W... Läs hela recensionen

 3. Tänkvärd och innovativ bladvändare
  Snezana Lindskog, 23 juni 2020

  Denna urbanfantsy är läst två gånger av mig, because it,s worth it👌😍Tack Peter Westberg både för ett signerat ex. och för upplevelsen. Aurora beskyddaren är så annorlunda och så fängslande. Språket är tidsenligt. Berättelsen utspelar sig från första världskriget till nutid. Vi får bekanta oss med Aurora som under läsningens gång växer som karaktär och lämnar mig helt perplex. Aurora beskyddaren är i klass med The parfume av Patrick Süskind eftersom den ger mig samma starka kän... Läs hela recensionen

 4. Suggestiv skröna med mörk underström
  Sandra Petojevic, 8 juni 2020

  Det går en mörk underström i den suggestiva skrönan Aurora, Beskyddaren av Peter Westberg (Joelsgården förlag 2020) som är mycket tankeväckande. Vi får följa havsnymfen Lava och hur hon räddar ett yngel från undergång medan första världskriget rasar ovan ytan. Detta yngel växer upp till nymfen Aurora och hon får telepatisk kontakt med ovanjordingen Kaj Lorén som räddar henne från senapsgasen som dumpas efter andra världskrigets slut. Han tar henne till Norra Morsjön, där han inte bott ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Peter Westberg