Jag kommer aldrig mer se världen : en fängslad författares memoarer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2021-04-08
Förlag
Kaunitz-Olsson
Översättare
Mats Andersson
Originaltitel
Dünyayt Bir Daha Görmeyecegim
Dimensioner
193 x 130 x 23 mm
Vikt
343 g
SAB
Gzc Altan, Ahmet
ISBN
9789189015340

Jag kommer aldrig mer se världen : en fängslad författares memoarer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-04-08
205
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I sin utsmugglade fängelsememoar reflekterar Altan över sin dom och över sitt liv; det liv som nu krympts till att endast omfatta en gallerförsedd rastgård. Men också över hur det hopp och den tröst som litteraturen skänker kan hitta in till den mörkaste av platser.

Med en lågmält insiktsfull och vardagligt poetisk ton, som trotsar den fasansfulla situation han befinner sig i, ger den turkiske författaren Ahmet Altan sin bild av den politiska censur som följer i spåren av den auktoritära populism som just nu är på stark frammarsch världen över.

Han hålls inspärrad i en blott fyra meter lång cell, dömd av Tayyip Erdogans förtryckarregim på absurda, Kafkaliknande grunder.

Ahmet Altan (f. 1950) är en av Turkiets mest inflytelse rika och lästa författare. Han kastades i fängelse i samband med utrensningarna efter det misslyckade kuppförsöket i juli 2016. I februari 2019 dömdes Altan till tio års fängelse för delaktighet i kuppförsöket, något han hela tiden nekat till. Det är uppenbart att regimen försöker att tysta en oberoende röst och hindra en fri och självständig penna från att skapa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag kommer aldrig mer se världen : en fängslad författares memoarer
  2. +
  3. Statsministermordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statsministermordet av Hans-Gunnar Axberger (storpocket).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag kommer aldrig mer se världen : en fängslad författares memoarer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hur motstår man en grym regim?
    NAZMI HALUK OZDALGA, 11 maj 2021

    Den turkiska författaren Ahmet Altan, fängslad av en auktoritär regim, berättar från sin fängelsecell om ett surrealistiskt händelseförlopp och en Kafkaesque rättegång - dock en verglig historia!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ahmet Altan