Kroppen och jaget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2021-11-12
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
217 x 143 x 40 mm
Vikt
867 g
SAB
Be
ISBN
9789189015357
Kroppen och jaget (inbunden)

Kroppen och jaget

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-11-12
271
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Var helst ni stöter på något av denna skarpsynta idéhistoriker ska ni stanna till och läsa eftersom man alltid får veta något nytt om allas våra psyken och kroppar.

Så skrev Åsa Beckman i en recension av Karin Johannissons "Den sårade divan" från 2015. Det är ett råd som man fortfarande gör rätt i att följa.

Karin Johannisson (19442016) var en av Sveriges mest inflytelserika intellektuella, närmast folkkär, och hennes forskargärning tog med tiden formen av ett författarskap, flerfaldigt prisbelönt, kritikerhyllat och vida spritt.

I verk som "Den mörka kontinenten", "Melankoliska rum" och "Den sårade divan" synliggjorde hon den kvinnliga kroppen och den kvinnliga erfaren heten. Men hennes gärning var bredare än så.

I framför allt Dagens Nyheter skrev hon genom åren om allt från badhus och elallergi till vänskap, migration och galenskap.

I denna samling samsas dagspressartiklar med essäer och texter som tidigare inte fått så stor spridning och som kastar ett nytt ljus över hennes produktion. Bredden, precisionen och den språkliga spänsten hos Karin Johannisson lyser från sidorna och visar varför hon för all framtid intar en särställning i svensk offentlighet.

Med förord av Åsa Beckman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kroppen och jaget
 2. +
 3. Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övervakningskapitalismen : vid maktens nya fron... av Shoshana Zuboff (inbunden).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kroppen och jaget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tankeväckande humanist
  Leif Wallin, 3 december 2021

  Varje kapitel är en essä och ämnena växlar men handlar fr a om
  levandets villkor och backar upp läsaren alltmer i en förvissning att man blir både kompetentare och mera nöjd med sin resa och sin lott efter att ha reflekterat med hennes nyanserade handledning.
  Leif Wallin

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Johannisson