Era anklagelser är meningslösa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2021-05-21
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
192 x 124 x 18 mm
Vikt
295 g
SAB
Hc
ISBN
9789189015579
Era anklagelser är meningslösa (inbunden)

Era anklagelser är meningslösa

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2021-05-21
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Thiert försöker en kulturpolis fastslå om ett stycke konstmusik kan vara antikommunistiskt och därmed åtalbart. I Aspudden rånas ett postkontor. I Bologna simulerar Laura Lifkas ett epileptiskt anfall. I Paris skjuter anarkisten Germaine Berton rojalisten Marius Plateau. En välklädd herre fyller kundvagnen med varor medan han talar för sig själv om ett hemligt uppdrag i en koloni. En mindre välklädd herre går runt på köpcentrumet Frölunda Torg och reflekterar över hur hans steg påverkar smittspridningen. En tandhygienist äter en Daim tårta. Du underrättas klockan 14.21 om misstanke gällande Försök till sabotage mot Polisens växel 114 14.

"Era anklagelser är meningslösa", Pär Thörns första prosabok sedan 2014, är en studie i lagbrottet. Effektivt rör den sig från det hejdlöst associativa och humoristiska till det obehagligt hallucinatoriska. Thörn bygger världar där tidsåldrarna ständigt läcker in i varandra, hämtar material från polisradion, byråkratiska protokoll och fanzinekulturens underjordiska tillvaro.

Pär Thörn är författare och ljudkonstnär. Sedan debuten 2002 har han givit ut närmare tjugo böcker och blivit översatt till bland annat danska och franska. Thörn har även framträtt på scener i Sverige, Europa, Mexiko och Vietnam.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Era anklagelser är meningslösa
  2. +
  3. En arvinge delas i två livspunkter

De som köpt den här boken har ofta också köpt En arvinge delas i två livspunkter av Pär Thörn (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pär Thörn