Att segra är banalt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2021-06-01
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
218 x 142 x 24 mm
Vikt
490 g
SAB
Ibz De Geer, Carl Johan,Lz Frändén, Johanna
ISBN
9789189015722

Att segra är banalt

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-01
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Under pandemins andra vår sitter en äldre äldre konstnär och brevväxlar med en sportjournalist som närmar sig medelåldern. Carl Johan De Geer befinner sig på Södermalm och blickar ut över Slussen bygget; Johanna Frändén har utegångsförbud i Paris. Deras yviga samtal spänner över generationer och geografi, från samhälls aktualiteter till det personliga. Fotboll och litteratur, feminism och Oscar Wilde.

Vad tänkte Carl Johan om Vita havet under sin tid som elev på Konstfack på 1960-talet? Och hur ser Johannas liv som Hemingway-kvinna egentligen ut?

Frändén och De Geer lärde känna varandra under inspelningen av På spåret 2011 och har sedan dess hållit kontakten. "Att segra är banalt" är en bok om fotboll, feminism och Frankrike.

Johanna Frändén är sportjournalist och bor sedan 2012 i Paris. Hon tilldelades DN:s kritikerpris Lagercrantzen 2021. Carl Johan De Geer är förutom författare också verksam som scenograf, konstnär, fotograf och designer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att segra är banalt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Briljant och underhållande
    liselott granath, 30 juni 2021

    Brevväxlingen mellan dessa två personer vars yttre, ålder och kön, skiljer sig åt men vars inre samspelar på ett briljant och underhållande vis, gav mig fantastiska lässtunder.
    Boken är vass och lättsam, reflekterande och aktuell, intelligent och öppen.
    Tack för era personliga, historiska och framtida analyser kring kultur, politik och sport.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna