Königsberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
193 x 130 x 23 mm
Vikt
388 g
SAB
Hc
ISBN
9789189015883
Königsberg (inbunden)

Königsberg

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-03-24
203

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Königsberg Kan levereras innan julafton
Ada Seiler har lämnat sin man och sina barn, och befinner sig på en klinik i Kaliningrad, den stad som tidigare hette Königsberg.

Här levde filosofen Immanuel Kant hela sitt liv utan att någonsin ge sig av längre än några kilometer, här lade Kurt Gödel fram det ofullständighetsteorem som kom att tillintetgöra matematikens strävan efter visshet och här erbjöd sju broar över den flod som skär igenom staden en promenad som ingen kunde gå. Ada blir varmt mottagen. Välkommen, säger man till henne, känn dig som hemma. Klinikens personal tar hand om dem som inte tar hand om sig själva. Tro oss inte, varnar de samtidigt Ada. Alla vi som jobbar på kliniken ljuger. Det vi säger dig är inte sant.

Helena Granström är författare och kulturskribent. Bland hennes verk kan nämnas Osäkerhetsrelationen, Det som en gång var och Betydelsen av kärlek. För sitt författarskap har hon belönats med De Nios Vinterpris och Harry Martinson-priset.

"Det är provokativt, roligt och rysligt välskrivet." SvD

"En smärtsamt symbolistisk roman som lyckas dramatisera en djupt känd förtvivlan på ett förbluffande logiskt och paradoxalt nog vackert sätt." Expressen

Königsberg är en mångbottnad idéroman som rör sig mellan filosofi, logik och absurditet. [...] Det finns ingen annan svensk författare som skriver som Helena Granström gör, och jag är tacksam för att hon finns." Borås Tidning

"Den får mig inte bara att inse, utan också att känna, det märkliga, ångestframkallande och samtidigt fantastiska i att existera. Något sådant lyckas inte många romaner med." Norrtelje Tidning

"Hon lyckas fånga det tröstlösa företaget att försöka argumentera sig förbi det som saknar lösning, och att försöka upphäva den djupaste ångest med logik." Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Königsberg
 2. +
 3. Betydelsen av kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Betydelsen av kärlek av Helena Granström (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Königsberg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda, så annorlunda
  Allan Sooman, 24 maj 2022

  Triggande med historiska återkopplingar skiktat med vardagsrealism i ett obskyrt syfte. Intressant att romanen skrevs innan det postkommunistiska angreppet på Ukraina. Ostpreussen som offer för vänsterfascismen, inbakat i huvudkaraktärens mentala resa tilltalade mig.

  Parallella händelser som inte rör men väl berör varandra. I en fond av historiska sanningar och tidigare verkliga händelser.

  Kunde inte lägga boken åt sidan. Själva clou'n med romanen var förutsägbar tidigt, me... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Granström